News Flash:

Guvernul va verifica retrocedarile imobiliare din Banat si Ardeal, afirma viceprimarul Timisoarei

17 Noiembrie 2013
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Stoia
O comisie a Guvernului României va verifica toate retrocedările imobiliare care au avut loc în Banat şi Ardeal după 1990.

'Guvernul României a creat o comisie care va lua în studiu, în perioada imediat următoare, toate revendicările din Ardeal şi Banat efectuate după Revoluţie. Aici este şi o chestie specială, cu o serie de grofi sau conţi, nobili maghiari care au primit o dată despăgubiri şi au plecat în Ungaria, ulterior au primit sate pe lângă Arad şi în alte zone, revendicând a doua oară aceeaşi proprietate', a declarat presei, vineri, viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia.

Primarul Nicolae Robu a afirmat că a făcut şi el demersuri, solicitând Poliţiei şi Parchetului să investigheze o serie de transferuri de proprietate din cea publică în cea privată.

'Este foarte bine dacă la nivel naţional se produc anchete pentru toată perioada de la Revoluţie până acum. Ştiu, eu am făcut demersuri (...), am cerut şi Poliţiei Generale şi Parchetului să investigheze toate aceste transferuri de proprietate din avuţia comună, creată înainte de 1990, către un număr restrâns de persoane, acolo unde volumul de transferuri e bătător la ochi', a subliniat primarul Nicolae Robu.

El a adăugat că nu trebuie extinsă suspiciunea de fraudă asupra transferurilor de proprietate, până nu există sentinţe definitive şi irevocabile, dar salută controlul lor.

traian stoia generale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005924 (s)