News Flash:

Chipul lui Decebal din Clisura Dunarii va fi iluminat pe timpul noptii

1 Noiembrie 2016
1653 Vizualizari | 1 Comentarii
chipul lui decebal
Consiliul Judetean (CJ) Mehedinti va identifica resurse financiare pentru amplasarea unui sistem de iluminat in zona basoreliefului reprezentandu-l pe regele dac Decebal.
Presedintele CJ, Aladin Georgescu, a declarat, marti, pentru AGERPRES, ca s-a luat decizia punerii in valoare a chipului lui Decebal pe timpul noptii intrucat sectorul transfrontalier Romania-Serbia este vizitat anual de peste 50.000 de turisti.
"Unii dintre acestia tranziteaza zona cu vasele de croaziera, altii la bordul autovehiculelor. Datorita chipului lui Decebal localitatile din Clisura Dunarii au cunoscut o dezvoltare economico-sociala intensa, aici construindu-se peste 100 pensiuni, microhoteluri si case de vacante", a precizat Georgescu.
El a aratat ca si autoritatile locale ale comunelor Eselnita, Dubova si Svinita vor fi mobilizate pentru a sprijini proiectul respectiv a carui implementare va fi finalizata pana la sfarsitul primaverii anului 2017.
"Chipul lui Decebal vine sa demonstreze participarea certa a poporului daco-trac la formarea culturilor europene si, astfel, a existentei unei civilizatii la Dunare", a mai adaugat Georgescu.
Potrivit acestuia, basorelieful are o inaltime de 55 metri si o latime de 22 metri. Omul de afaceri Iosif Constantin Dragan a fost cel care a promovat si finantat ideea acestei lucrari efectuate in perioada 1994 — 2004. La realizarea statuii au lucrat 12 sculptori alpinisti, initiatorul cheltuind cu sculptarea ei peste un milion de dolari. Lucrarile au fost conduse de sculptorul roman Florin Cotarcea. Sub chipul lui Decebal a fost sapata in stanca inscriptia in latina: "DECEBAL REX — DRAGAN FECIT" ("Regele Decebal — facuta de Dragan").
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007479 (s)