News Flash:

TEMPERATURI resimtite de -39 grade Celsius!

30 Octombrie 2016
1463 Vizualizari | 0 Comentarii
frig1
Iarna se pare ca vrea usor, usor sa-si intre in drepturi. In aceasta dimineata, in mai multe zone din tara, s-au inregistrat temperaturi foarte scazute.

Pana luni, ora 23.00, este in vigoare un cod galben de ninsori si vant puternic pentru zonele montane. S-au resimtit temperaturi de - 39 de grade in Muntii Tarcu, -25 de grade la Varfu Omu, -22 Ceahlau Toaca, - 18 Vladeasa.
In unele zone statul de zapada masoara deja cativa centimetri. Spre exemplu, in Ceahlau Toaca sunt 12 cm de zapada, Varfu Omu 3 cm, Balea Lac 5 cm, 4 cm la Calimani si la Sinaia 2 cm.

COD GALBEN. In intervalul 29 octombrie, ora 14:00 - 31 octombrie, ora 23:00 se vor semnala intensificari sustinute ale vantului si ninsori la munte.

Incepand din dupa-amiaza zilei de sambata, 29 octombrie si pana in seara zilei de luni, 31 octombrie, la munte vor fi intervale de timp in care va ninge, iar vantul va avea intensificari cu viteze la rafala de peste 60...70 km/h, viscolind si spulberand ninsoarea. Mai ales in zona Carpatilor Meridionali si Orientali rafalele vor depasi temporar 80 km/h si se va depune strat nou de zapada.

Intensificari temporare ale vantului vor fi si in restul teritoriului, unde rafalele vor atinge 50...60 km/h, iar duminica si luni (30 si 31 octombrie), indeosebi in Maramures, Transilvania si Moldova trecator se vor semnala precipitatii mixte.

Meteorologii au emis un COD GALBEN de ninsori si viscol valabil pana luni seara, iar politistii de la Brigada Rutiera ii avertizeaza pe soferi sa-si ia toate masurile de precautie pentru aceste zile. Nu doar ca ii vor scuti de probleme in trafic in zonele afectate de vremea rea, dar si de amenzile care ii pasc daca nu au masinile echipate corespunzator.
Soferii care sunt depistati fara anvelope de iarna pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei risca sa fie sanctionati cu amenda intre 9 si 20 de puncte amenda, asta insemnand intre 1.125 si 2.500 de lei. Pe langa amenda, se va retine certificatul de inmatriculare al autovehiculului, anunta Politia Romana.

iarna luni cod galben meteorologii soferii amenda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006297 (s)