News Flash:

Incalzire cu apa geotermala la Dudestii Vechi, in Timis. Proiect de aproape 30 de milioane de lei

1 Februarie 2022
338 Vizualizari | 0 Comentarii
apa geotermala

In timp ce in Timisoara copiii sunt trimisi acasa din cauza frigului din salile de clasa, la Dudestii Vechi, in aproximativ doi ani, primaria, scoala, gradinita si alte institutii publice vor fi incalzite cu apa geotermala. Un proiect realizat cu fonduri din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) va asigura incalzirea cu apa geotermala a acestor institutii. Pasul doi va fi asigurarea incalzirii cu apa termala pentru consumatorii casnici.
 
 
Este vorba despre un proiect de aproape 30 de milioane de lei prin care se va asigura energie termica cu ajutorul apei geotermale pentru institutiile publice din localitate, intr-o prima faza, urmand ca ulterior sa se extinda proiectul si la cele 1.600 de locuinte, prin derularea unui alt proiect. Prin acest proiect de aproape 30 de milioane de lei, finantat 98% din POIM, se va extrage apa geotermala de 90 de grade Celsius, care va fi procesata si va incalzi toate institutiile publice, lucru care va reduce costurile de incalzire foarte mult.

Vor fi realizate doua foraje, unul de extractie a apei geotermale si unul de injectie, apoi va fi pusa in functiune o centrala termica. Se vor realiza aproape 3 kilometri de retea de distributie.


„Acest lucru permite, ulterior, folosirea apei pentru alte obiective pe care le putem face, cum ar fi un bazin de inot. Apa geotermala de la noi pana se raceste la 50 de grade, o putem plimba si intr-un bazin de inot, inainte sa o injectam, mai putem incalzi o sala de sport sau orice altceva. In plus, gazele care ies din acest proces de extragere a apei sunt gaze naturale, la 85% puritate si vrem sa aplicam pentru o centrala de un Mw putere si gazul care iese sa il ardem si sa il transformam in curent, fapt care ne va aduce inca un venit suplimentar la bugetul local”, a spus primarul din Dudestii Vechi, Bono Cucalan.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006205 (s)