News Flash:

Ce nu știu mulți șoferi

Cei care agață la oglinda retrovizoare tot felul de obiecte sunt pasibili de amenzi mari

19 Iunie 2023
316 Vizualizari | 0 Comentarii

Numeroși șoferi din România au obiceiul de a atârna diverse obiecte în oglinda retrovizoare, precum odorizante de interior, cruciulițe sau brelocuri cu suveniruri și poze cu persoane dragi. Totuși, acești șoferi nu sunt conștienți de faptul că în Codul Rutier există prevederi care impun sancțiuni severe.

Obiectele agățate în oglinda retrovizoare a mașinii pot reprezenta o amenințare atât financiară, cât și pentru siguranța șoferilor, deoarece îngustează câmpul vizual al acestora.

Chiar dacă pare o chestiune banală, autoritățile acordă o atenție deosebită respectării acestor reguli referitoare la agățarea de accesorii în oglinda retrovizoare, conform informațiilor publicate în Gândul.

„Constituie contravenții şi se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare”, stipulează Codul Rutier în Art. 102, alin. 36.

În situația în care șoferii nu respectă aceste reguli, ei pot primi o amendă cuprinsă între 1.300 și 2.900 de lei. În plus, autoritățile au autoritatea de a confisca certificatul de înmatriculare al vehiculului ca măsură suplimentară de descurajare a acestui comportament.

Este deosebit de important ca șoferii din România să fie conștienți de faptul că atârnarea de obiecte în oglinda retrovizoare a mașinii poate implica amenzi semnificative. Respectarea regulilor de siguranță rutieră și acordarea atenției necesare conducătorului auto sunt aspecte esențiale pentru evitarea incidentelor în trafic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004979 (s)