News Flash:

Ce se va intampla cu pretul gazelor din 2017

8 Noiembrie 2016
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
gaze naturale
Pretul gazelor vandute de producatorii interni se va liberaliza incepand cu 1 aprilie 2017, insa acest lucru nu va duce la cresterea tarifelor finale pentru consumatori, a declarat, astazi, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrile.


"In luna octombrie, Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care a instituit doua modificari la legea gazelor. Prima modificare se refera la articolul 124, care prevedea ca producatorii de gaze trebuie sa puna cu prioritate la dispozitia pietei reglementate, deci pentru consumatorii casnici si pentru cei din zona termiei (termocentrale — n.r.) cantitatile necesare pentru perioada de iarna. Aceasta solicitare a venit din partea Comisiei Europene, care a precizat ca o prevedere in lege care prevede o prioritate inseamna o discriminare si a solicitat eliminarea acestei formulari. Atunci acest articol a luat forma ca doar pana la 31 martie 2017 producatorii pun la dispozitie cu prioritate. Acest lucru inseamna piata libera si de la 1 aprilie, Guvernul nu mai poate impune preturi de vanzare a gazelor naturale. Atunci practic intram in liberalizare in ceea ce priveste achizitia gazelor de la producator", a declarat Havrilet, in cadrul conferintei anuale a Asociatiei Furnizorilor de Energie din Romania.

El a explicat ca tarifele finale vor ramane reglementate pana la 2021, asa cum prevede legea, insa a aratat ca din ce in ce mai multi consumatori vor prefera sa isi schimbe furnizorul.

pretul gazelor autoritatii nationale reglementare niculae havrile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006412 (s)