News Flash:

Parcuri industriale in Valea Jiului, anul viitor

7 Noiembrie 2016
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
valea jiu
Doua parcuri industriale ar putea fi construite in Valea Jiului in urmatorul an, prin colaborarea administratiilor locale din zona si cu sprijinul Unitatii Guvernamentale de Asistenta Tehnica (UGAT), pentru a atrage investitii alternative la reducerea mineritului, a declarat vineri, la Petrosani, primarul localitatii, Tiberiu Iacob Ridzi. 
'In urma discutiilor pe care le-am avut cu diversi investitori, cu oameni de afaceri, in acest moment Valea Jiului are nevoie de cel putin doua parcuri industriale, unul pe zona de Vest si unul pe zona de Est, care sa poata puna la dispozitie hale investitorilor care vor sa vina catre Valea Jiului. (...) Eu cred ca anul viitor, daca lucrurile se misca bine, vom putea sa punem la dispozitie aceste utilitati catre toti cei care vor sa investeasca. Nu este vorba numai de investitori straini, ci si de investitori locali care vor sa-si dezvolte afacerile si care vor sa faca productie', a afirmat primarul municipiului Petrosani. 
El a aratat ca Valea Jiului dispune de forta de munca disponibila si mediu calificata care poate fi absorbita foarte usor in alte domenii de activitate. Potrivit primarului din Petrosani, investorii sunt interesati sa-si dezvolte afacerile intr-un parc industrial care ar exista in Valea Jiului. 
'Am deja semnale din partea unor investitori, exista unul in Petrosani care, in cateva zile, va deschide aici un punct de lucru. Am discutat ieri (joi, n.r..) cu dumnealor, iar daca aveau aceste hale nu faceau 200 de locuri de munca, faceau 800 de locuri de munca la Petrosani', a spus Iacob-Ridzi. 
Municipiul Petrosani dispune de o suprafata de 11,5 hectare care ar putea fi amenajate pe structura unui parc industrial, dar si celelalte primarii din zona pot pune la dispozitie terenuri pentru astfel de proiecte. 'Ideea este ca primarii sa lucram impreuna si sa stabilim unde vor fi aceste doua locatii', a conchis primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. 
Primarii din Valea Jiului au participat vineri la o intalnire cu premierul Dacian Ciolos, care a inaugurat la Petrosani biroul local al Unitatii Guvernamentale de Asistenta Tehnica, structura ce are ca scop coordonarea administratiilor locale in vederea realizarii unor proiecte comune de dezvoltare si asigurarea sprijinului tehnic si financiar necesar in derularea acestora. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006406 (s)