News Flash:

Mamele din Deva au iesit in strada. Ce solicitari au parintii

7 Noiembrie 2016
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
spital deva
Cateva zeci de mame din Deva au participat sambata la un miting organizat de Asociatia Democratie Participativa (DEPA), in centrul orasului, solicitand autoritatilor locale si judetene sa gaseasca o solutie cat mai rapida pentru renovarea Sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Deva, despre care sustin ca nu ofera conditii potrivite pentru copiii care sunt internati acolo. 
Sub genericul "Tie iti pasa de sanatatea copilului tau?", parintii care au trecut cu copiii prin Piata Victoriei din Deva au fost invitati sa semneze o lista prin care sustin ca spatiul in care se afla Sectia de pediatrie sa fie modernizat. 
"Doi ani si jumatate am fost mintiti ca Sectia de pediatrie a spitalului din Deva se va muta intr-o cladire noua. Nu s-a facut nimic. Vom continua aceasta campanie pana cand vom vedea Pediatria renovata si mutata intr-un corp nou de cladire, pentru ca astazi functioneaza in conditii improprii", a declarat Alina State, unul dintre organizatorii actiunii. 
Reprezentantii organizatiei afirma ca mitingul a avut ca scop sa atraga atentia autoritatilor asupra problemelor cu care se confrunta parintii atunci cand sunt in situatia de a-si interna copiii bolnavi. 
"Daca autoritatile nu vad singure, trebuie sa le ajutam sa vada. Iar glasul nostru unit, al tuturor celor care avem nevoie de serviciile acestui spital, trebuie sa se faca auzit. Speram din tot sufletul ca demersul nostru sa se finalizeze cu un rezultat concret, cat mai repede, pentru ca atat copiii, cat si nepotii nostri au nevoie de acest spital", a declarat Corina Oprisiu din partea Asociatiei DEPA. 
Mai multi parinti au venit cu copiii la mitingul organizat in Deva, iar unii dintre ei au povestit ca s-au aflat in situatia de a-i interna pe cei mici la Sectia de pediatrie. "Am fost internati acolo anul trecut, cand copilul avea cinci saptamani. Nu se putea sta acolo. Era groaznic", a afirmat o mama, in timp ce o alta a spus ca a refuzat sa-si interneze copilul din cauza conditiilor din spital. 
Pe de alta parte, directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Deva, dr. Ioan Demeter, a declarat, in urma cu doua saptamani, ca Sectia de pediatrie va fi mutata din actualul spatiu, o cladire veche de o suta de ani, in unul ce va fi pregatit in aripa principala a spitalului. Mutarea se va putea face in circa o jumatate de an, dupa ce etajul prevazut pentru relocare va fi refacut in concordanta cu nevoile medicale ale unei sectii de copii. 
La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, a dat asigurari ca autoritatile vor aloca sumele necesare pentru renovarea de urgenta a Sectiei de pediatrie, pana cand aceasta va putea fi mutata intr-un alt pavilion al spitalului judetean. 
Sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Deva functioneaza intr-o cladire construita in anul 1910, ce a fost declarata monument istoric. Din acest motiv interventiile de reparatii necesita o procedura speciala. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007327 (s)