hef Catalin Scarlatescu este unul dintre cei mai indragiti si apreciati bucatari-sefi din Romania, iar acesta a dezvaluit ca de sarbatori prepara cozonacul dupa o reteta speciala.
Daca respectati ingredientele va va iesi un cozonac pufos si delicios, care isi pastreaza gustul autentic romanesc. Fie ca este Paste sau Craciun, acest cozonac n-ar trebui sa lipseasca de pe masa. Daca nu aveti timp sa-l preparati acasa, trebuie sa stiti ca pentru un astfel de deliciu trebuie sa scoateti din buzunat 73,90 lei. Totusi, daca va bate gandul sa il preparati acasa, aceasta este reteta:
RETETA DE COZONAC A LUI CHEF SCARLATESCU. INGREDIENTE:
1 kg faina
250 gr zahar
450gr lapte
5 oua
60 gr drojdie
300 gr unt Belgian
500gr nuca
200gr rahat
150 gr ciocolata belgiana
30gr portocala confiata
30 gr coaja de lamaie
stafide
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca drojdia cu 100 ml lapte si trei linguri cu faina si se lasa compozitia sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.
Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi se amesteca pana se dizolva.
Galbenusurile se freaca cu praful de sare.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005954 (s)
Comentarii (0)