News Flash:

Încă puțin și se dă startul evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă

Care e programul Târgului de Crăciun, care se deschide duminică, 26 noiembrie

23 Noiembrie 2023
163 Vizualizari | 0 Comentarii

Programul Târgului de Crăciun, organizat de Casa de Cultură Timișoara, a fost stabilit și va avea loc în trei piețe centrale ale orașului: Operei, Libertății și Sfântu Gheorghe. Iluminatul festiv și luminile Târgului de Crăciun vor fi aprinse duminică, 26 noiembrie, la ora 18:00, însoțite de un spectacol în Piața Victoriei, unde invitat special va fi Alina Sorescu, alături de dansatorii de la Clubul de dans sportiv „Magnum Team” din Timișoara.

Organizatorii au planificat o călătorie între cele trei piețe din zona centrală a orașului pentru a conecta atmosfera festivă. Decorarea piețelor Libertății și Sfântu Gheorghe va aduce noutăți față de anii precedenți. De asemenea, două ateliere ale lui Moș Crăciun vor fi amenajate pentru a oferi o experiență interactivă.

Un brad special va fi plasat în centrul Târgului, sub o cupolă de lumini în Piața Operei, folosind decorațiuni noi pentru a aduce bucuria sărbătorilor, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Piața Libertății va oferi un tărâm fermecat, inclusiv un patinoar, personaje de poveste și un castel luminos. Un trenuleț al lui Moș Crăciun va parcurge acest decor magic. Piața Sfântu Gheorghe va invita timișorenii să se oprească pentru a admira un spațiu de iarnă decorat cu iglu-uri, urși polari și pinguini.

Scena centrală a orașului va găzdui un program variat, cuprinzând coruri de colindători, artiști locali și invitați speciali. În prima săptămână a Târgului de Crăciun, evenimentele vor marca și Ziua Națională a României, cu un spectacol ce va include Ansamblul „Timișul”, trupa Cobzality și Crispus, dirijor Deian Galetin, coregrafi Ciprian David și Maria Dudău-Topciov, și soliști precum Andreea Voica, Petrică-Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Andreea Hăisan.

Concertele vor continua în perioada Târgului de Crăciun, incluzând artiști precum Paula Seling & Corala Contrast, Cornelia și Lupu Rednic, Angelica Flutur, Dan Necșa și Carmen Popovici-Dumbravă, însoțiți de Ansamblul „Timișul”.

Moș Crăciun va sosi vineri, pe 22 decembrie, după spectacolul „Spărgătorul de Nuci”, prezentat de Școala de balet și dans „Denisse”.

Târgul de Crăciun din Timișoara, ajuns la cea de-a 16-a ediție, va fi deschis în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. În plus față de zona centrală, standuri vor fi active și în zonele Soarelui (Piațeta Școlii Gimnaziale Nr. 30) și Aurora în perioada 6 – 23 decembrie.

Iată agenda detaliată a evenimentelor din cadrul Târgului de Crăciun:

Duminică, 26 noiembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei

DESCHIDEREA TÂRGULUI DE CRĂCIUN

SPECTACOL ALINA SORESCU & MAGNUM TEAM

ALINA SORESCU și-a început pasiunea pentru muzică în grupul "Minisong", coordonat de Ioan Luchian Mihalea, absolvind ulterior Școala Populară de Artă sub îndrumarea profesoarei Viorela Filip. Remarcabilă încă de la vârsta de 10 ani, a fost invitată să susțină un recital la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” din Brașov. Cu o discografie ce cuprinde albume precum „Voi fi o stea” (1997), „Alina” (2000), „În fața ta” (2001), „Vrei altceva” (2002), și „În al nouălea cer” (2004), Alina a câștigat numeroase premii naționale și internaționale și a fost nominalizată de două ori la premiile MTV Video Awards România pentru „best female video”. De asemenea, a fost laureată a Premiului Radiodifuziunii Române la Mamaia în 2006. Alina Sorescu s-a remarcat și ca prezentatoare TV de succes, fiind imaginea Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor (ANSIT) din 2003. Este licențiată a Facultăților de Sociologie și Comunicare și Relații Publice, Universitatea București.

CLUBUL DE DANS SPORTIV MAGNUM TEAM, înființat în 2005, a crescut constant în numărul de membri. Cu sute de copii, precum și grupe pentru adulți și seniori, clubul a contribuit la organizarea, pentru prima dată în Timișoara, a Campionatului Național de Dans Sportiv al României în 2008 și 2009. Sportivii din Magnum Team sunt recunoscuți ca multipli campioni naționali și internaționali.

Vineri, 1 Decembrie 2023, ora 18:00, Piața Victoriei

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

SPECTACOL ANSAMBLUL „TIMIȘUL” și trupa COBZALITY & CRISPUS

COBZALITY este un proiect fresh de muzică electro - world din zona premium a industriei muzicii alternative din România. Inspirată de folclorul autentic românesc, trupa mixează o gamă variată de instrumente de percuție și suflat acustice cu sunete moderne sintetizate și elemente de muzică electronică și sound design. Fondată în 2012 de Florin Romașcu și Robert Magheți, percuționiști renumiți ai proiectului „Sistem”, care a obținut locul 3 la Eurovision 2005, Cobzality a concertat în diverse evenimente de prestigiu. Bianca Purcărea s-a alăturat ulterior trupei. De 1 Decembrie, Cobzality va susține un show inedit la Timișoara, cu inflexiuni folclorice autentice, alături de orchestra Ansamblului „Timișul”.

TRUPA CRISPUS s-a format în 2003 la Sibiu și este cunoscută pentru spectacolele sale de stradă impresionante, devenind cea mai titrată trupă autohtonă de show cu foc. Cu o experiență de peste 20 de ani, Crispus îmbogățește permanent spectacolele sale cu elemente acrobatice și artistice.

ANSAMBLUL TIMIȘUL, înființat în 1968 și aparținând Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, a devenit o poveste de succes în Banat. Recunoscut la nivel național și internațional, „Timișul” a adus în fața publicului tradiții și creații ale folclorului bănățean, sub îndrumarea coregrafilor Maria Dudău-Topciov și Ciprian David. Ansamblul îi invită pe timișoreni să simtă românește, alături de dansatori și soliști precum Andreea Voica, Petrică Miulescu Irimică, Ilie Medrea, Victorița Lăcătușu și Andreea Haisan.

Aceste evenimente vor contribui la atmosfera festivă a Târgului de Crăciun din Timișoara, programat să se desfășoare în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006285 (s)