News Flash:

”Recuperarea” de locuri de parcare continuă cu succes

13 locuri noi de parcare au fost eliberate în Timișoara

23 Noiembrie 2023
143 Vizualizari | 0 Comentarii

Administrația timișoreană, prin intermediul departamentului TimPark, continuă și reușește să recupereze locuri de parcare, potrivit afirmațiilor viceprimarului Ruben Lațcău. Într-o singură zi, au fost eliberate 13 locuri de parcare, dintre care nouă erau ocupate de mașini abandonate, iar restul de autovehicule parcate în mod neregulamentar. Lațcău precizează că aceste mașini abandonate erau într-o stare avansată de degradare, ruginite și roți dezumflate. Erau evident nefuncționale de mai multe luni, conform constatărilor viceprimarului.

”Pe străzi sau pe trotuare, mai găsim zeci de mașini cu roți dezumflate, țevi de eșapament căzute sau ruginite. Evident, nu le-a mai pornit nimeni de luni de zile. Intervenim prin intermediul Timpark pentru a elibera locurile de parcare ocupate de mașini care nu au mai fost mișcate de cel puțin jumătate de an. Sunt ridicate, de asemenea, mașinile care parchează neregulamentar. Zilnic primim sesizări de la cetățeni pentru alte mașini abandonate”, a transmis Lațcău. 

Cu toate acestea, el ia în considerare și implementarea unei măsuri care să împiedice proprietarii de mașini în stare avansată de degradare, pe care le denumește „rablă”, să-și recupereze vehiculul atât de ușor.

”Pentru a descuraja șoferii să își recupereze rablele și să ocupe din nou locuri de parcare, vom propune în Consiliul Local majorarea sumei ce trebuie achitată pentru a intra în posesia mașinii, după ce a fost ridicată de echipele Timpark. Acum achită doar 250 de lei. O sumă prea mică”, potrivit viceprimarului USR.

El menționează, de asemenea, reușita programului Rabla Local, afirmând că mai mulți șoferi au ales să participe. În Timișoara, au fost înregistrate în program aproape 1.400 de mașini cu o vechime de peste 15 ani. Primăria a alocat fonduri pentru casarea a 4.700 de vehicule.

În prezent, există în total 5 autoutilitare destinate ridicării mașinilor, iar programul este disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 - 16:00. Pentru a semnala situații sau a obține mai multe informații, puteți contacta Poliția Locală la numerele de telefon: 0256 246 112 și 0256 968.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005256 (s)