News Flash:

Cadrele medicale din Timisoara au semnat pentru declansarea grevei generale in sanatate

11 Noiembrie 2013
1216 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 70.000 de medici şi asistente au semnat pentru declanşarea grevei generale în sistemul de sănătate. Dr. Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului Medicilor „Materna” Timişoara, a declarat, sambătă, 9 noiembrie, că este ultimul pas în cadrul negocierilor, înainte de a se ajunge la greva generală.

„Pană în prezent, s-au strans 70.000 de semnături cu care putem oricand declanşa greva generală”, este mesajul Coaliţiei Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate.

Revendicările medicilor sunt:

- Minimum 6% din PIB;
- Dublarea salariilor medicilor rezidenţi
- O legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat;
- O lege a salarizării specifică sistemului de sănătate (creşterea salariilor);
- Apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi;
- Organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public astfel încat să fie asigurate servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi;
- Consultarea reală a Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Totuşi, Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate salută ultimele declaraţii ale reprezentanţilor Guvernului Romaniei, potrivit cărora se afirmă că domeniul sănătăţii va deveni o preocupare constantă.

„A fost necesar să pichetăm Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Finanţelor, să facem grevă japoneză şi să ieşim la Marşul Tăcerii în număr de peste 10.000 de profesionişti din sănătate, pentru ca Guvernul să admită în sfarşit cel puţin declarativ că Sănătatea este prioritate naţională. Sperăm că declaraţiile recente ale Guvernului vor fi urmate de măsuri concrete pentru a realiza doleanţele pentru care am ieşit în stradă. Noi ne-am respectat programul de acţiune – decidenţii ar trebui să aibă aceeaşi atitudine şi să îşi respecte propriul program de guvernare făcut public în perioada electorală. Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate este deschisă spre negocieri, care dacă vor fi purtate cu bună credinţă vor găsi soluţii la toate problemele. In acelaşi timp ne pregătim de grevă dacă negocierile vor eşua”, se mai arată în mesajul medicilor.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004636 (s)