News Flash:

Operatii in premiera la Clinica de Urologie a Spitalului Judetean Timisoara

6 Noiembrie 2013
1368 Vizualizari | 0 Comentarii

O echipa de specialisti din Clinica Universitara de Urologie a Spitalului Judetean Timisoara a realizat, în premiera nationala, doua tipuri noi de interventii la nivelul prostatei, folosind tehnologie de ultima generatie.

'Este vorba despre ablatia cancerului de prostata cu ultrasunete focusate prin metoda ablatherm (HIFU Robotic) si vaporizarea prostatica cu ajutorul unui echipament cu Green Light Laser XPS. Participantii la curs au sansa de a-i avea alaturi pe specialisti de prestigiu - prof. asociat Mihai Radulescu din Germania si prof. Steven Aldous din Marea Britanie, alaturi de care s-au efectuat cele doua interventii', a declarat, miercuri, Liana Gorun, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara.

Despre noile metode, medicii au sansa sa afle mai multe lucruri în cadrul unui curs de endourologie, care se desfasoara în aceasta saptamana la Judeteanul timisorean, participantii la curs beneficiind de pregatirea pe un simulator computerizat, multimedia, ce le faciliteaza învatarea vaporizarii cu Green Light Laser.

Pentru buna desfasurare a cursurilor si demonstratiilor chirurgicale, la Clinica de Urologie au fost renovate doua sali de operatie si s-a amenajat o sala de curs care permite, pe langa utilizarea tehnicilor multimedia, transmiterea de imagini din salile de operatie, precum si comunicarea interactiva dintre participantii la curs si echipele operatorii.

Clinica Universitara de Urologie Timisoara are o veche traditie în organizarea de cursuri postuniversitare de perfectionare, valoarea ei fiind recunoscuta de Sectiunea pentru Urotehnologie (ESUT) a Asociatiei Europene de Urologie, care a desemnat-o Centru de training de excelenta în endourologie.

Noile metode utilizate acum în clinica s-au adaugat metodelor de chirurgie endoscopica urologica consacrate, care sunt utilizate în practica de zi cu zi si pe care colectivul clinicii le împartaseste participantilor în cadrul acestor cursuri bianuale.

Saptamana urmatoare sunt planificate alte doua cursuri: de chirurgie endoscopica a aparatului urinar superior si de chirurgie laparoscopica urologica, fiind invitati lectori si participanti din tara si din strainatate. AGERPRES


timisoara nivelul prostatei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007649 (s)