News Flash:

CUTREMUR in Japonia. Nu s-au inregistrat victime

10 Noiembrie 2013
1348 Vizualizari | 0 Comentarii

Un cutremur violent de magnitudine 5,5 a zguduit duminică dimineață o mare parte din estul Japoniei, inclusiv capitala Tokio, a anunțat Agenția națională meteo, informează AFP.

Epicentrul seismului, produs în jurul orei 7.38 /sambătă 22.38 GMT/, a fost localizat în prefectura Ibaraki, la nord de Tokio, la 70 km adancime.

" Nu există niciun risc de tsunami", a precizat agenția.

Nicio anomalie nu a fost constatată la centrala accidentată de la Fukushima, de asemenea zguduită, și nici la alte situri nucleare din regiune, toate oprite din martie 2011, potrivit operatorilor în cauză.

Cutremurul a durat aproximativ treizeci de secunde și a fost resimțit de mulți locuitori ai capitalei.

Trenurile de mare viteză Shinkansen au fost oprite cateva minute pentru controlul căilor, dar traficul a revenit rapid la normal.

Pe aeroportul Tokio-Narita, cutremurul a fost de asemenea resimțit dar nu prea tare și nimic nu a perturbat operațiunile.

" Pot să se producă replici, așa că fiți vigilenți", a indicat însă Agenția.

Acest nou puternic cutremur în est s-a produs exact la două săptămani după un altul, chiar mai violent /de magnitudine 7,1/, ce a provocat un mic tsunami pe coasta de nord-est a Japoniei, dar fără să facă victime sau pagube.

Japonia rămane traumatizată de cutremurul cu magnitudinea 9 ce a avut loc în largul coastei de nord-est pe 11 martie 2011 și a declanșat un gigantic val de mare de peste 10 sau chiar 20 de metri în unele locuri, ucigand mai mult de 18.000 de persoane.

Acest tsunami a fost la originea catastrofei nucleare de la Fukushima, un complex nuclear care este în continuare extrem de vulnerabil.


epicentrul seismului ibaraki fukushima cutremurul japonia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005419 (s)