News Flash:

Doi medici timisoreni contribuie la infiintarea unui centru de microchirurgie reconstructiva in Polonia

7 Noiembrie 2013
1328 Vizualizari | 0 Comentarii
Prof dr Mihai Ionac

Prof. dr. Mihai Ionac si conf. dr. Lucian Jiga, din cadrul Universitatii de
Medicina si Farmacie 'Victor Babes' Timisoara, sunt implicati în înfiintarea unui centru de microchirurgie reconstructiva la Universitatea de Stiinte Medicale din Poznan, în Polonia.

Ei au primit titlul de profesori invitati ai universitatii poloneze, fiindu-le recunoscuta astfel contributia.

'Titlul academic de Visiting professor stabileste o relatie cu durata de 1 an între cadrul didactic si universitatea gazda. Ciclul de vizite ale medicilor timisoreni la Poznan a început în 28 octombrie cu o sesiune de patru conferinte, avand ca tema aplicatiile clinice si experimentale ale microchirurgiei reconstructive', a declarat joi, pentru AGERPRES, prof. Mihai Ionac.

Cei doi medici romani au efectuat în aceste zile la Poznan doua operatii microchirurgicale demonstrative, realizand o reconstructie de limba la un pacient afectat de cancer în acea zona si, respectiv, o reconstructie de mandibula si de mucoasa a cavitatii orale la un alt pacient cu cancer de madibula. Operatiile s-au desfasurat în conditii excelente, cu succes deplin.

Colaborarea dintre cei doi medici timisoreni si Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala a Universitatii din Poznan survine absolvirii de catre medicii polonezi a mai multor cursuri de instruire în microchirurgie desfasurate la Centrul de Microchirurgie Experimentala 'Pius Branzeu' din Timisoara.

Universitatea din Poznan are o traditie de peste 90 de ani si este recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai puternice centre de educatie si cercetare medicala din Polonia.

Potrivit profesorului Mihai Ionac, medicii polonezi au avut doar cuvinte de multumire la adresa specialistilor romani.

'Dr. Bartosz Mankovski, unul dintre membrii echipei de chirurgi polonezi, a apreciat mult contributia noastra, afirmand ca erau convinsi ca si dansii pot sa faca microchirurgie, dar noi le-am deschis aripile. Ne-au multumit pentru ajutor si sfaturi si au subliniat ca datorita specialistilor romani vor intra într-o era noua a chirurgiei', a adaugat Mihai Ionac. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004822 (s)