News Flash:

CADOU pentru timisoreni. Gratuitate in mijloacele de transport in comun, in luna decembrie

28 Noiembrie 2013
1203 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Nicolae Robu vrea să înainteze în consiliul local un proiect de hotărare prin care să se ofere gratuitate, în luna decembrie, pe mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT). Edilul ar fi vrut să facă acest lucru chiar vineri, însă şedinţa de consiliu local a fost amanată pentru săptămana viitoare.
„Reget că nu avem vineri şedinţă de consiliu local, pentru că aş fi vrut să propun consilierilor să aprobe gratuitate pe mijloacele de transport în comun pentru luna decembrie, pentru ca în aceste condiţii, cu traficul întrerupt şi la Michelangelo şi în zona Cetate, să facem ca un număr cat mai mare de cetăţeni să folosească mijloacele de transport în comun şi să renunţe la propria maşină”, a declarat Robu.
Mai multe mijloace de transport în comun pe trasee
Cum săptămana viitoare vom fi deja în luna decembrie, o astfel de decizie ar putea ridica unele probleme birocratice. In plus, abonamentele cumpărate pentru primele zile ale lunii decembrie ar deveni inutile în restul lunii. Totuşi, primarul crede că s-ar găsi soluţii şi pentru depăşirea acestor dificultăţi.
„Să vedem dacă nu ne încurcăm în birocraţie dacă luăm decizia cand suntem deja întraţi în luna decembrie. Cred că vom găsi soluţii să rezolvăm această problemă. In plus, astăzi am dat deja dispoziţii directorului RATT să crească numărul de autobuze, de troleibuze, de tramvaie, pentru că, dacă ajungem să asigurăm o ritmicitate mai bună pentru mijloacele de transport în comun, atunci sigur că cetăţenii vor prefera să le folosească decat să stea un timp îndelungat în ambuteiaje. Putem găsi formule ca persoanele care-şi vor cumpăra abonamente pe luna decembrie să le aibă valabile pentru ianuarie de exemplu”, mai spune Robu.
3,25 milioane lei - preţul gratuităţii timp de o lună
Pe langă subvenţia care ajunge lunar la RATT, primăria ar trebui să plătească 3,25 milioane lei pentru o lună de gratuitate. Primarul mai susţine că, în funcţie de cele constatate în decembrie, perioada cu transport gratuit ar putea fi prelungită.
„Am făcut o socoteală. Ar însemna să creştem subvenţia către RATT cu 3,25 milioane lei, cat este încasarea lor medie lunară. Dăm oricum subvenţie pentru toate gratuităţile care există. Are trebui să venim cu un plus de 3,25 milioane lei pe lună. Vom vedea dacă o astfel de măsură va produce efect în luna decembrie. Dacă va produce efecte pozitive, atunci desigur că vom veni cu o nouă hotărare de consiliu, prin care să prelungim gratuitea şi în ianuarie”, a explicat Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006480 (s)