News Flash:

S-au împuținat banii pentru spitale

Guvernul nu mai oferă finanțarea promisă pentru șase spitale din țară

11 Septembrie 2023
169 Vizualizari | 0 Comentarii


Guvernul a decis să nu mai ofere finanțare pentru șase spitale din țară, în valoare de 740 de milioane de euro, care erau inițial prevăzute în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acești bani urmau să fie alocați Ministerului Sănătății pentru proiecte de construcție și modernizare a unităților medicale, precum și alte inițiative în domeniul sănătății. Cu toate acestea, toate aceste proiecte au fost considerate nerealizabile.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că Guvernul nu a cerut să reducă finanțarea pentru spitale, ci Comisia Europeană a redus suma totală alocată României din PNRR cu 2,1 miliarde de euro. Astfel, România nu mai primește suma inițială de granturi nerambursabile, ci cu 2,1 miliarde de euro mai puțin. Rafila a adăugat că mai multe ministere au fost nevoite să reducă finanțarea pentru diverse proiecte, dar sumele reduse au fost înlocuite cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții.

„Nu Guvernul a solicitat reducerea finanțării, ci Comisia Europeană a redus cuantumul alocat României cu 2,1 miliarde de euro. Deci România nu va mai beneficia de acea sumă inițială de granturi nerambursabile ci cu 2,1 miliarde de euro mai puțin. Există mai multe ministere care au trebuit să reducă finanțarea pentru diverse obiective, însă am înlocuit acele fonduri cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții”, a declarat Alexandru Rafila.


Iată cele șase spitale care pierd finanțarea din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), conform documentului obținut de Economedia și G4Media:

Proiectul de construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică Ginecologie Buftea, inclusiv desființarea construcțiilor existente (C1-C15), relocarea stației de oxigen și relocarea gospodăriei de apă (96 milioane de euro).

Proiectul de construire a unui corp nou pentru Departamentul Sănătatea mamei și copilului la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța (142 milioane de euro).

Proiectul de construcție a secțiilor de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie, pediatrică și pediatrie la Arad - unități noi (95 milioane de euro).

Proiectul de construire a unui nou Spital de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota într-o altă locație (202 milioane de euro).

Proiectul de construire a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase din Brașov (96 milioane de euro).

Proiectul de relocare și modernizare a secției de oncologie și înființare a unui compartiment de cardiologie intervențională la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia (46 milioane de euro).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004989 (s)