News Flash:

Ministrul Energie a făcut anunțul!

De la 1 ianuarie 2026, vor fi închise toate centralele pe lignit

8 Septembrie 2023
180 Vizualizari | 0 Comentarii


Conform declarației Ministrului Energiei, Sebastian Burduja, toate centralele pe lignit din România vor fi închise la data de 1 ianuarie 2026, iar procentul cărbunelui în mixul energetic va fi redus de la 13% la doar 0,3%.„Tranziţia la energia verde trebuie să fie una justă şi inteligentă şi trebuie să găsim soluţii pentru toţi, pentru că sunt oameni care riscă să fie manipulaţi de populişti şi extremişti care le vor propune soarele şi luna de pe cer”, a precizat Sebastian Burduja.

Producătorii înregistrați în scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene din România au posibilitatea de a se înscrie la Bucharest Food Expo 2023, un eveniment programat să aibă loc în perioada 28 septembrie - 1 octombrie la Halea Laminor. Scopul expoziției este de a contribui la dezvoltarea sectorului agroalimentar din România pe întreaga sa filieră de producție, astfel încât atât consumatorii locali, cât și cei internaționali să se bucure de produse românești de înaltă calitate. Tema principală a acestui eveniment este "România - de la furcă la furculiță!", un proiect menit să susțină și să promoveze producătorii și produsele locale românești.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a asigurat Republica Moldova de sprijinul constant acordat de România în vederea aderării acestei țări vecine la Uniunea Europeană. Un prim Memorandum de Înțelegere a fost semnat în domeniul cooperării pentru digitalizarea transporturilor rutiere de mărfuri, cu scopul de a îmbunătăți transportul rutier internațional de mărfuri și de a simplifica reglementările acestuia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005605 (s)