News Flash:

Bugetarii ameninta cu greva generala

23 Octombrie 2013
1390 Vizualizari | 0 Comentarii

Bugetarii ameninta cu greva generala in administratie si anunta ca ies in strada. Vezi ce ii nemultumeste! Amenintari serioase la adresa Guvernului Romaniei. Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie va trece la proteste ce ar putea culmina cu declansarea grevei generale in administratia publica locala din Romania.
Sindicalistii sunt nemultumiti ca nu li s-au reintregit salariile taiate in vremea executivului Boc, asa cum promisese guvernul USL. Ei cer deblocarea posturilor vacante si plata orelor suplimentare precum si reacordarea sporurilor ce le-au fost suspendate.
Iata mai jos lista completa de revendicari formulate de functionari!
Lista de revendicări adoptată de Conferinţa  Naţională a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.)
1. Promovarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 62/2011, aşa cum a fost discutat şi negociat cu organizaţiile sindicale şi patronale.
2. Reîntregirea veniturilor salariale avute la 31 decembrie 2009.
3. Plata orelor suplimentare şi deblocarea posturilor vacante acolo unde este cazul.
4. Constituirea fondului de premiere în limita a 10% din fondul de salarii; acordarea de premii anuale din economiile la fondul de salarii; acordarea sporurilor de pană la 15% pentru personalul care participă în comisiile de specialitate, cum ar fi: comisia de disciplină, comisia paritară, comisia de concurs şi de soluţionare a contestaţiilor etc.
5. Promovarea actului normativ de completare a Legii nr. 84/2012, legea amnistiei fiscale pentru bugetari, privind unele măsuri referitoare la veniturile de natură salarială ale personalului plătit din fonduri publice, aşa cum a fost iniţiat de către un grup de senatori şi negociat cu F.N.S.A.
6. Trecerea pe grilele de salarizare, conform Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi modificarea articolelor privind drepturile de natură salarială şi nesalarială, cu precizarea nominală a acestora.
7. Promovarea unui act normativ prin care să se reglementeze plata despăgubirilor stabilite prin hotărari judecătoreşti irevocabile de îndată şi integral (şi nu eşalonat), în mod special pentru drepturile de natură salarială, precum şi în cazul concedierilor nelegale.
8. Urgentarea adoptării proiectului de modificare a Legii nr. 155/2010 a Poliţiei locale.
9. Analizarea posibilităţii aplicării cotei progresive de impozitare şi renunţarea la cota unică de impozitare.
10. Instituirea pensiei de serviciu pentru toţi bugetarii care sunt supuşi unor regimuri de incompatibilităţi stabilite prin legi speciale.

 


bugetarii greva generala administratie guvernului romaniei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005076 (s)