News Flash:

Piata muncii, lovita crunt de criza. Ce spun specialistii

20 Octombrie 2013
1358 Vizualizari | 0 Comentarii

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a avertizat ca una dintre cele mai critice probleme ale Europei este somajul în randul tinerilor, în contextul crizei financiare globale, si ca au luat amploare curentele extremiste.

'Unul dintre motive ar putea fi criza economica ce nu se mai termina. Nu numai Romania se afla într-o situatie delicata, ci foarte multe state europene se confrunta cu probleme. Din pacate, cei mai loviti sunt tinerii. Sunt deja analisti care vorbesc de o generatie pierduta, în sensul ca, în Spania, de exemplu, somajul în randul tinerilor de pana în 25 de ani este de 40%. Este o criza economica si financiara, care loveste piata muncii, loveste industriile si asa mai departe, însa, se poate vorbi si de o altfel de criza, una a societatii, în care dialogul lipseste cu desavarsire', a declarat sambata, pentru AGERPRES, Iuliu Winkler.

Deputatul european a atras atentia asupra faptului ca, în acest fel, o treime din Parlamentul European ar putea sa fie formata din eurosceptici.

'Acest lucru e partial corect si partial fals. De ce am mai facut Uniunea Europeana, daca tot nu vrem sa folosim ceea ce ne ofera si posibilitatile pe care ea le creeaza? Primele alegeri în Uniunea Europeana au fost în 1979, iar prezenta la vot, în cele 12 state, a fost de peste 60%. Ulterior, Uniunea s-a marit, dar prezenta la vot a tot scazut, ajungand undeva pe la 30%, ceea ce înseamna ca noi, parlamentarii, avem din ce în ce mai putina legitimitate', a subliniat Iuliu Winkler.

Europarlamentarul a vorbit si despre absorbtia fondurilor europene, care potrivit lui Iuliu Winkler s-a realizat, pe parcursul a sapte ani, doar în proportie de 20%. In aceasta privinta, el a identificat printre cauze incompetenta unor functionari sau birocratia excesiva.


curentele extremiste cu probleme parlamentul european iuliu winkler
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006100 (s)