News Flash:

Rata somajului va creste la 6,6 la suta pana la sfarsitul anului in judetul Hunedoara

20 Octombrie 2013
1351 Vizualizari | 0 Comentarii

Rata somajului în judetul Hunedoara va creste, pana la sfarsitul acestui an, ajungand la aproximativ 6,6 %, mai mult cu o jumatate de punct procentual fata de valoarea actuala a acestui indicator economic, a declarat vineri directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Hunedoara, Vasile Iorgovan.

Cresterea ratei somajului este consecinta directa a disponibilizarilor anuntate pentru urmatoarele doua luni, AJOFM Hunedoara primind notificari ca aproximativ 1.000 de persoane îsi vor pierde locurile de munca, în octombrie si noiembrie.

'Avand în vedere disponibilizarile colective care se anunta, atat în sectorul energetic, cat si la Posta Romana si la mai multi agenti economici privati, eu preconizez ca rata somajului va creste la o valoare de 6,5 - 6,6%. Speram sa nu creasca mai mult si sa gasim solutii de ocupare a acestor persoane', a explicat directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Intre agentii economici care au anuntat concedieri colective se afla Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului, de unde au fost disponibilizate deja 479 de persoane. De asemenea, 98 de angajati au plecat de la Posta Romana, iar circa 300 vor fi concediate de la termocentrala Mintia. Alti 96 de salariati îsi vor pierde locurile de munca, la termocentrala Paroseni.

La sfarsitul lunii septembrie, rata somajului în judetul Hunedoara era de 5,97%, peste 11.500 de persoane aflandu-se în cautarea unui loc de munca, potrivit evidentelor AJOFM.


judetul hunedoara ajofm hunedoara evidentelor ajofm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1384 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005657 (s)