News Flash:

Contoare obligatorii pentru abonatii Colterm

23 Octombrie 2013
1826 Vizualizari | 0 Comentarii
Pierderile medii pe reteaua de trasport a Colterm - regia de termoficare a Timisoarei - sunt de peste 30%. In lipsa unei contorizari individuale, aceste pierderi ajung tot în facturile timisorenilor.
Primarul Nicolae Robu a anuntat luni, 21 octombrie, ca primaria doreste sa sprijine contorizarea individuala a caldurii pentru abonatii Colterm. Masura ar urma sa scada facturile populatiei, care ar plati strict ceea ce consuma.
Conform declaratiilor primarului, costurile de achizitie a contoarelor vor fi suportate de primarie, iar montarea si întretinerea vor fi în sarcina abonatilor. Intr-o prima faza, se vom monta contoare doar în imobilele în care toti abonatii sunt de acord. Banii pentru achizitia aparaturii provin din bugetul local. Ulterior, pentru a se monta contoare la toti abonatii, se va încerca obtinerea unui sprijin financiar european.
„Dorim sa sprijinim contorizarea individuala a caldurii si vom genera o hotarare de consiliu local prin care vom suporta din bugetul primariei costurile de achizitie a contoarelor. Celelalte cheltuieli vor fi suportate de cetateni. Contorizarea individuala se va realiza în regim benevol si va putea fi facuta doar acolo unde, pe o scara, toti abonatii Colterm sunt de acord sa suporte cheltuielile ce le revin lor. Intr-o prima etapa procedam în acest fel si îi spijinim pe cei care doresc. Intr-o alta etapa, putem sa aplicam acest sprijin si pe scarile unde un procentaj însemnat din locuitori doresc sa-si faca individual contorizarea. Vrem sa avem o prima experienta pe acele scari unde toti locatarii doresc. In perspectiva, vom face tot posibilul pentru a obtine bani europeni pentru a generaliza contorizarea în oras. Nu stim însa daca asemenea proiecte sunt eligibile pentru finantare pe exercitiul financiar 2014-2020”, a declarat primarul Nicolae Robu.

timisoarei abonatii colterm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008286 (s)