News Flash:

Va concura cu Transfăgărășan și Transalpina

Drumul Apusenilor, unul din cele mai pectaculoase drumuri din România, a fost inaugurat luni

31 Octombrie 2023
180 Vizualizari | 0 Comentarii


Drumul Apusenilor, un proiect major de infrastructură turistică și rutieră din județul Bihor, a fost oficial deschis luni de o delegație a Consiliului Județean. Acest drum are o lungime de 56 de kilometri și oferă o bandă pe fiecare sens. În cadrul acestui proiect, au fost construite patru noi poduri și au fost realizate lucrări de derocare, lărgire a drumului și consolidări. Realizarea sa a fost o sarcină dificilă, dată fiind zona montană în care se află, și a fost finanțată din fonduri europene. Drumul Apusenilor intră în rândul celor mai spectaculoase șosele din România, alături de celebrele Transfăgărășan și Transalpina.

„Acest drum face legătura între Defileul Crişului Repede, o zonă turistică importantă a judeţului Bihor, şi Ţara Beiuşului, zona Munţilor Apuseni, punând în valoare importante obiective turistice de pe traseu: de la Stâna de vale cu Izvorul Minunilor, la Cascada Vălul Miresei, Cascada Iadolina, zona Coada Lacului cu meleagurile Remeţi, în plină dezvoltare şi Defileul Crişului Repede cu Vadu Crişului, Şuncuiuş, Bratca, Bulz. Este un proiect care ajută la dezvoltarea acestei zone şi face legătura dintre judeţul Bihor şi judeţul Cluj, în zona Barajului Valea Drăganului”, a afirmat luni, pentru Agerpres, vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan.

Valoarea totală a proiectului Drumul Apusenilor se ridică la suma de 182 de milioane de lei și a beneficiat de finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020. Lucrările au fost executate de o asociație de firme, cu SC Drumuri Orășenești SA din Oradea în calitate de lider.

Acest drum se prelungește în județul Cluj pe o distanță de 25 de kilometri și a fost reabilitat de Consiliul Județean Cluj, beneficiind de fonduri europene, finalizându-se în mai 2023. Traseul străbate localitățile Poieni și Săcuieu, creând o conexiune între județul Cluj și județul Bihor, în apropierea Barajului Drăgan.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006711 (s)