News Flash:

Taifunul Wipha este asteptat sa loveasca Japonia azi si maine

15 Octombrie 2013
1556 Vizualizari | 0 Comentarii

Taifunul Wipha, al 26-lea din acest sezon în Asia, care se așteaptă să lovească sudul și estul Japoniei marți și miercuri, ar putea fi cel mai puternic din ultimii zece ani care traversează interiorul arhipelagului nipon, a avertizat Agenția de Meteorologie de la Tokyo, conform AFP. Ploi torențiale sunt așteptate să cadă pe o arie largă, ceea ce face să crească temerile în privința unor noi incidente la centrala accidentată Fukushima.

Wipha, potrivit Agenției de meteorologie nipone, ar urma să atingă miercuri dimineață coasta de sud-est a insulei Honshu, cea mai mare din arhipelagul japonez, după care va traversa întreaga zona estică pe parcursul zilei.

Taifunul, care se afla marți dimineață la aproximativ 260 km est de insula meridională Minami-Daitoshima, înaintează cu o viteză de 25 kilometri pe oră în direcția nord. Ar urma apoi să se ramifice în partea de nord-est. Rafalele de vant ar putea ajunge chiar pană la 216 km/oră, spun meteorologii, care avertizează că va ploua torențial pe arii extinse.

Avertismente de vremea rea au fost lansate în mai multe prefecturi. Taifunul, care se așteaptă să măture zona Tokyo pe parcursul zilei de miercuri, riscă să antreneze perturbări semnificative în transporturi, inclusiv anularea mai multor zboruri și întarzieri ale trenurilor.

In acest context, crește îngrijorarea în legătură cu posibilitatea unor noi accidente la centrala Fukushima, grav avariată după cutremurul de 9 grade urmat de devastatorul tsunami din 11 martie 2011. In urma precedentelor taifunuri și a precipitațiilor abundente, operatorul centralei Tokyo Electric Power (Tepco) s-a confruntat cu acumulări importante de apă la complexul atomic și așa plin cu apă radioactivă.

Tepco a indicat că a luat măsuri suplimentare în vederea creșterii siguranței obiectivului și a supravegherii zonelor care ar putea fi inundate.

Numeroase taifunuri, dintre care unele foarte violente și devastatoare, traversează anual Japonia între primăvară și toamnă. AGERPRES


taifunul wipha asia wipha taifunul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2850 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006308 (s)