News Flash:

Bani de la UE pentru documentatia drumului dintre A1 si Aeroportul Timisoara. E in licitatie de aproape un an

22 Octombrie 2021
534 Vizualizari | 0 Comentarii
Aeroportul Timisoara

 

Reprezentantii Consiliului Judetean Timis se lauda cu finantare europeana pentru documentatia drumului de legatura de la autostrada spre Aeroportul International Timisoara. De fapt, o sosea de patru benzi care va fi construita intre centura Timisoarei si nodul de la Remetea Mare de pe A1. Licitatia pentru SF si PT a pornit in decembrie anul trecut si inca nu are castigator.

CJ Timis a deschis inca din decembrie 2020 licitatia pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic necesare viitorului drum de legatura dintre A1 si Aeroport. Ofertele au putut fi depuse pana in 1 februarie si sunt in analiza inca de atunci „in cadrul aparatului de specialitate al CJ Timis”, transmit reprezentantii institutiei.
Sunt de la noua firme sau asocieri: NV Construct, SC SPC Elite Consulting, Capital Vision, SC Proiect-Construct Regiunea Transilvania, Coplan-Consultanti-Arhitecti-Ingineri, Aduro Impex, asocierea Procad (lider) cu Bauplaning si Cubit Proiectare, asocierea Peiesi (lider) cu Add Global Design si asocierea East Water Drillings (lider) cu 3ti Progetti Italia si Ingegneria Integrata S.P.A.

Castigatorul licitatiei va avea zece luni la dispozitie pentru a livra documentatia. Pana una alta, s-a stabilit ca studiul de fezabilitate si proiectul tehnic vor fi platite cu bani europeni, „in urma eforturilor echipei de lucru a Consiliului Judetean, coordonata de administratorul public, Marian Constantin Vasile”, se lauda oficialii CJ Timis. Au uitat insa sa anunte si axa de finantare, cei 2,3 milioane de lei urmand sa vina Programul Operational Asistenta Tehnica – POAT, conform SEAP.
„Suntem hotarati sa «tragem» autostrada mai aproape de Timisoara, pentru a repara greselile trecutului, iar noua sosea de viteza este un pas ferm in aceasta directie. Pot spune ca a fost o cursa contra cronometru pentru a intocmi, agrea si depune cererea de finantare in termenul solicitat. Am reusit sa coordonam departamente multidisciplinare si sa impunem un ritm de lucru alert. In categoria eforturilor, pot adauga inclusiv vizite pe teren alaturi de reprezentantii ADR Vest, cat si o stransa si buna comunicare cu factorii de decizie din cadrul organismului intermediar”, a transmis administratorul public al Consiliului Judetean Timis.
Soseaua va avea o lungime de aproape 8 km si cate doua benzi pe sens. Va fi construita la sud de Aeroportul International „Traian Vuia” Timisoara, peste calea ferata secundara ce deserveste aerogara, urmand sa se intersecteze cu drumul comunal DC62 ce leaga Remetea Mare de Ianova. Se va opri la intersectia cu DN6, nodul de descarcare A1. Reprezentantii CJ Timis spun ca va functiona si ca o centura de ocolire pentru Ghiroda si Remetea Mare si ca va avea un rol important si in perspectiva realizarii autostrazii Timisoara – Moravita.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005518 (s)