News Flash:

Avanseaza lucrarile pe santierul noii maternitati a Spitalului Judetean Timisoara. Va fi cea mai sigura si dotata din tara

16 Februarie 2022
321 Vizualizari | 0 Comentarii
Spital Judetean

Avanseaza lucrarile pe santierul viitoarei maternitati a Spitalului Judetean Timisoara. Lucrarile depasesc foarte putin graficul de executie, iar data fiind vremea favorabila, constructorul poate recupera rapid. Administratorul public al judetului, Marian Constantin Vasile, spune ca nu are „nicio emotie” privind proiectul.
 
Lucrarile avanseaza pe santierul noii maternitati a Spitalului Judetean Timisoara, amplasata langa Casa Austria. La viitoarea cladire, care face parte din categoria de importanta B – adica de o importanta deosebita, demisolul este gata, iar acum se lucreaza la ridicarea celorlalte etaje.

Conform dirigintelui de santier, sunt „mici intarzieri nesemnificative”, datorate vremii urate din ultima perioada, insa acestea pot fi recuperate. In acest an, constructorii isi propun sa finalizeze ridicarea cladirii si vor incepe compartimentarile si dotarile pe incaperi. Pana in luna mai 2023 totul trebuie pus la punct, iar pana in toamna anului sa se obtina si autorizatia de functionare.

Demisolul va gazdui policlinica si zona de primiri urgente. Va fi si o zona administrativa, cu vestiare, si o zona de sterilizare a echipamentului. La primul etaj va fi zona de fertilizare in-vitro, cu frigiderele de pastrare a materialului genetic. La etajele 2 si 3 vor fi sectiile de Obstetrica – Ginecologie. La etajul 4 vor fi salile de nastere si zonele pentru nou-nascuti. Maternitatea va avea o centrala proprie pe gaz, iar secundar va fi conectata la reteaua de termoficare a orasului.

Noua unitate sanitara va avea 126 de paturi impartite pe zonele ATI, Obstetrica si Ginecologie. Spitalul Judetean Timisoara va dota maternitatea cu echipamente de ultima generatie, dar si cu mobilier.

Se pune accentul, in primul rand, pe siguranta viitorilor pacienti pe care ii va gazdui. Se tinteste reducerea numarului de infectii nosocomiale, prin atenta impartire a spatiului, precum si prin sterilizarea instrumentarului si asternuturilor care pot fi refolosite. In plus, fiecare etaj va avea panoul lui electric. Se doreste evitarea anumitor accidente.

„Infectiile nosocomiale vor fi foarte limitate, de aceea instalatiile vor functiona ca o uzina si vor exista presiuni diferite in camere pentru gestionarea oxigenului, ca sa prevenim situatiile dramatice (n.r. – posibile incendii). Noi am marit devizul si am votat in plen pentru a face ceva trainic de ultima generatie. […] Va fi cea mai moderna maternitate din tara”, a spus Marian Constantin Vasile, administratorul public al judetului Timis, aflat marti, 15 februarie, intr-o vizita de lucru pe santier.

Marian Constantin Vasile considera ca executantul lucrarilor da dovada de seriozitate, acestea fiind facute la cel mai inalt standard. Nu are nicio emotie in privinta proiectului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007157 (s)