News Flash:

O noua statie de tren ar putea lega centrul Timisoarei de restul judetului. O firma interesata de documentatia pentru PUZ

16 Februarie 2022
339 Vizualizari | 0 Comentarii
centru TM

O singura firma s-a aratat interesata sa intocmeasca documentatia care va sta la baza unui nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) in Zona Oituz - Popa Sapca. Oferta va intra in etapa de evaluare. PUZ-ul va analiza posibilitatea realizarii unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei statii de tren, care sa lege zona centrala de restul judetului.
 
 
Marti, 15 februarie, a fost ultima zi in care firmele isi puteau manifesta interesul fata de intocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru „Zona Oituz-Popa Sapca si concept amenajare domeniu public”. A fost depusa o singura oferta din partea SC AGORAPOLIS SRL, care va intra in etapa de evaluare.

Firma SC AGROPOLIS SRL ofera consultanta pentru activitati de arhitectura, planuri si proiecte pentru cladiri, planuri de urbanism si amenajarea teritoriului. Are sediul in Constanta, iar conform firme.info, societatea a inregistrat, in 2020, venituri de 1.136.597 de lei. Cu un profit net de aproximativ 494.696 de lei si 3 angajati, in acelasi an a avut datorii de 291.770 de lei.

Planul urbanistic supus discutiei este delimitat de str. Popa Sapca, str. Oituz, Calea A. I. Cuza si str. A. Demetriade. Va avea o suprafata totala de 16,7 hectare.

PUZ-ul va analiza posibilitatea realizarii unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei statii de tren, care sa lege zona centrala de restul judetului. De asemenea, planul va trasa reglementarile pentru culoare velo cu parcari pentru biciclete conexe, o parcare supraterana cu cinci etaje si doua culoare pietonale importante.

Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Sapca, iar pentru trecerea acestei artere aglomerate va fi analizata realizarea unei subtraversari. Al doilea culoar pietonal urmareste sa conecteze complexul Iulius Town si noul campus de cel existent al UPT/UVT de pe bulevardul Vasile Parvan.

Valoarea estimata este de 151.260,50 de lei (fara TVA), iar contractul va avea un termen de 12 luni pentru realizare.

Serviciile care vor fi contractate includ studii de fundamentare analitice (geotehnic, topografic, de circulatie etc.), dar si o analiza asupra evolutiei activitatilor educationale. Suprafata studiata include si zona de la nord de calea ferata, adiacenta complexului Iulius Town, cu o suprafata totala de 33 de hectare.

Timisoara inca nu are un plan urbanistic general actualizat. PUG-ul orasului, inca in vigoare, exista din luna mai a anului 2002. A fost prelungit in 2014, avandu-se in vedere faptul ca elaborarea celui nou se afla in etapa a treia, aceea de intocmire a propunerilor de plan si avizarea acestora de catre ministerele de resort, primele doua etape fiind bazate pe studii de fundamentare si masterplan. A fost nevoie apoi de o noua prelungire a valabilitatii PUG-ului din 2002, pana la sfarsitul lui 2018. Pentru ca PUG-ul nou inca nu e gata, s-a mai facut o prelungire, pana in 2023. Noul Plan Urbanistic General al Timisoarei este in lucru de 11 ani si este la faza de avize.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006433 (s)