News Flash:

Colegiul Tehnic „Henri Coanda”, cu un pas mai aproape de a fi modernizat

16 Februarie 2022
364 Vizualizari | 0 Comentarii
Henri Coanda

Colegiul Tehnic „Henri Coanda” ar putea fi prima scoala smart din municipiu. Proiectul vizeaza integrarea de surse regenerabile de energie in structura cladirii, aceasta urmand sa fie prima „scoala verde” din judet.
 
 
„Aproape 700 de copii vor putea sa invete in prima scoala cu cladiri «smart» din Timisoara. Este un prim proiect care trebuia facut demult si care devine cu atat mai relevant acum, cand vedem cat de importanta este energia verde in contextul actualei crize energetice. Cladirile colegiului vor utiliza surse regenerabile de energie obtinute prin montarea de panouri solare. Cinci corpuri de cladire vor fi reabilitate termic. Vom reface si toate instalatiile din interior, precum si sistemele de iluminat. Practic, vorbim despre prima institutie cu cladiri inteligente din oras”, declara primarul Dominic Fritz, in urma cu cateva luni.

Dominic Fritz a semnat marti, 15 februarie, contractul pentru servicii de proiectare si asistenta tehnica privind obiectivul de investitii „Cresterea eficientei energetice prin reabilitare termica constructii si instalatii la Colegiului Tehnic „Henri Coanda“.

Despre reabilitarea Colegiului Tehnic „Henri Coanda” se vorbeste de cativa ani. Administratia condusa de Nicolae Robu voia sa obtina fonduri europene, dar nu a mai apucat sa-l depuna la finantare pe POR 2014-2020.

Documentatia tehnico-economica – faza DALI pentru obiectivul „Cresterea eficientei energetice prin reabilitare termica constructii si instalatii la Colegiul Tehnic «Henri Coanda»” a fost aprobata inca din iunie 2019 in Consiliul Local Timisoara.

Documentatia tehnica preconizeaza scaderea anuala cu 52% (312,4 tone) din totalul de emisii de dioxid de carbon pentru corpurile institutiei. Se vor face lucrari de reabilitare la cladirea colegiului, cladirea internatului 1, sala de sport, atelierul scolii si la cladirea cantinei.

Obiectivul de investitii prevede imbunatatirea izolatiei termice a cladirii si utilizarea de surse regenerabile de energie, prin reabilitarea fatadei si montarea de panouri solare. Scopul este de a reduce costurile pentru energia termica necesara functionarii institutiei.

„In 2022 propunem o alocare de 123 de milioane de lei pentru investitii in educatie. Sunt constient ca sunt multe cladiri care au avut probleme din cauza instalatiilor extrem de vechi, precum si din cauza lipsei izolatiei termice, ele fiind mai vulnerabile in timpul acestei crize energetice pe care o traversam cu totii. Pe aceste cladiri vrem sa le reabilitam cat mai repede”, declara viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau.

Valoarea proiectului este estimata la 22,9 milioane de lei cu TVA, valoarea contractului fiind de 278.825 de lei (cu TVA inclus). Sase luni va dura elaborarea proiectului tehnic, 24 de luni fiind stabilita perioada de asistenta tehnica pentru implementarea lucrarilor la Colegiul Tehnic „Henri Coanda”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008539 (s)