News Flash:

Interlopul Novacovici, zis "Diamant", condamnat la 9 ani de inchisoare

26 Noiembrie 2013
1569 Vizualizari | 0 Comentarii
 Magistraţii Tribunalului Timiş au decis marţi o pedeapsă privativă de libertate de 9 ani pentru Novacovici Trifu, supranumit 'Diamant', liderul unei grupări specializate în trafic de persoane, iar complicilor din familia acestuia pedepse cuprinse între 7 ani cu executare şi câte 3 ani cu suspendare, sub supraveghere. 

Cele două femei din clan au fost achitate. 

Ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate au descoperit că membrii clanului au racolat mai multe persoane cărora le-au promis locuri de muncă bine plătite în Germania, dar, odată ajunşi acolo, oamenii erau obligaţi să încalce legislaţia germană privind vânzările de maşini. Aceştia erau folosiţi ca 'săgeţi' să distribuie anunţuri legate de intermedieri de maşini. Când găseau clientul, rudele lui 'Diamant' îi spuneau că maşina este o rablă care nu merită decât un preţ foarte mic. Ei făceau presiuni asupra proprietarului maşinii, pe care îl intimidau că vor anunţa poliţia, întrucât vor să comercializeze un produs la suprapreţ, încălcând legile Germaniei. Ulterior, maşinile erau vândute la preţul real. Dacă vreunul dintre 'angajaţi' nu executa ordinul clanului 'Diamant', acela era ameninţat şi bătut.

Completul Tribunalul Timiş a respins solicitarea de confiscare extinsă făcută de procurori pentru locuinţa lui Novacovici Trifu de pe Bulevardul Mihai Viteazu din Timişoara, dar a menţinut sechestrul asupra clădirii. 

De asemenea, instanţa a admis despăgubiri de câte 1.000 de euro pentru victime. Împotriva sentinţei se poate face apel. AGERPRES

novacovici trifu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006442 (s)