News Flash:

Bine de știut!

Astăzi, 17 aprilie 2024, încep înscrierile la Color the Village, în satul Altringen din județul Timiș

17 Aprilie 2024
73 Vizualizari | 0 Comentarii

Începând de astăzi, 17 aprilie 2024, toți cei interesați să participe la evenimentul "Color the Village" din satul Altringen, județul Timiș, își pot înregistra participarea.

În perioada 6-8 iunie 2024, sute de voluntari sunt așteptați să coloreze localitatea Altringen, din comuna Bogda, județul Timiș, un mic sat cu specific șvăbesc amplasat într-o zonă de poveste. Pe parcursul a trei zile, voluntarii vor lua parte la un festival al faptelor bune, unindu-și forțele pentru a ajuta această comunitate să-și păstreze și să-și promoveze identitatea locală. În această perioadă, voluntarii vor repara fațadele caselor, vor restaura elementele decorative tradiționale și vor vopsi casele din acest sat pitoresc înconjurat de dealuri și pădure, transformându-l într-un sat cu adevărat de poveste.

„Credem că potențialul zonei merită să fie valorificat și de aceea am ales Altringen pentru ediția din acest an. Deschidem acum apelul de voluntari pentru că așteptăm să ni se alăture sute de oameni care vor să dea o mână de ajutor pentru a revitaliza acest sat. Ca în fiecare an, ne propunem să reabilităm fațadele a 30 de case, însă suntem deoarece Altringen este o localitate mică, vom selecta câteva case și din satele învecinate – Bogda, Sintar și Comeat, pentru a da mai departe mesajul nostru despre importanța de a păstra specificul zonei și de a avea un spațiu public curat, îngrijit și atractiv”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.


Înscrierile voluntarilor sunt deschise până la data limită de 26 mai 2024. Formularul de înscriere este disponibil la adresa oficială www.colorthevillage.ro sau la următorul link: https://forms.gle/h2W39CBumFCCukdx9. Participanții pot alege una sau mai multe zile în care să participe.

Altringen este un mic sat situat în zona de nord-vest a județului, aproape de granița cu Aradul, într-o zonă colinară extrem de pitorească. În trecut, a fost locuit de germani, însă aceștia au părăsit localitatea, iar comunitatea actuală depune eforturi pentru a păstra moștenirea lăsată de aceștia. Vor fi selectate cu prioritate casele locuite de familii cu venituri modeste, care prezintă elemente de arhitectură specifice zonei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005794 (s)