News Flash:

Apelul Bisericii Ortodoxe Romane catre romani, in plina criza de sange din spitale

9 August 2017
889 Vizualizari | 0 Comentarii
PF Daniel2
Biserica Ortodoxa Romana (BOR) face apel pentru donare de sange, avand in vedere scaderea numarului de donatori din perioada calda.
"Raspunzand la semnalul mai multor unitati medicale si centre de transfuzie din tara privind scaderea numarului de donatori din aceasta perioada, Patriarhia Romana reinnoieste apelul sau catre clerul si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane pentru donare de sange. In acest moment nevoia de sange este acuta in multe unitati medicale, deoarece exista interventii chirurgicale care sunt amanate in spitale din cauza acestei lipse. Astfel, cei care doresc sa ajute la rezolvarea acestei crize sunt indemnati sa mearga si sa doneze sange la centrele de transfuzie cele mai apropiate", transmite BOR.
Biserica da exemplu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului care, pe perioada verii, in fiecare zi de miercuri, merg sa doneze sange in centrele de transfuzie sanguina din Bucuresti.
"Campania „Doneaza sange, salveaza o viata”, initiata inca din anul 2013 de Patriarhia Romana si aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii noastre, a reusit pana acum mobilizarea a peste 25.000 de donatori, fiind recoltati aproximativ 12 000 de litri de sange. Desigur, aceasta campanie continua avand speranta ca va incuraja pe mai multi romani sa fie solidari cu cei bolnavi", sustine Biserica Ortodoxa Romana.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006153 (s)