News Flash:

Anunt de ultima ora pentru cei care vor sa faca scoala de soferi

9 August 2017
1109 Vizualizari | 0 Comentarii
permis auto 1
Aveti 18 ani si doriti sa va luati permisul de conducere sau nu ati fost cei mai buni soferi in trafic si acum trebuie sa dati din nou examen? Ar fi bine sa va grabiti pentru ca lucrurile se complica. In curand, o noua proba de evaluare va fi inclusa, mai exact una care va va testa cunostintele medicale. Studentii scolilor auto vor fi obligati sa parcurga un curs de prim ajutor in trafic, la care sa sustina si un examen, pentru a obtine ulterior permisul de conducere.

Masura este prevazuta in propunerea legislativa pentru completarea art.23 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si este publicata in Monitorul Oficial.

Umilinta fara precedent! Ce pensie de nimic primeste un erou al celui de-al Doilea Razboi Mondial fata de ofiterii actuali

„In vederea obtinerii permisului de conducere, candidatii au obligatia de a efectua, pe parcursul activitatilor de pregatire teoretica si practica, si promova un curs de prim ajutor in trafic”, se arata in propunerea aflata acum in dezbatere, potrivit avocatnet.ro.

Proiectul are nevoie de votul parlamentarilor pentru a intra in vigoare. Acesta se afla in stadiul de dezbatere in cadrul Senatului.

Prin implementarea acestui proiect, soferii vor putea asigura rapid si corect masurile de prim ajutor. La baza initiativei stau date stiintifice si statistici potrivit carora interventia rapida creste sansele de supravietuire, peste 50% din decese au loc in primele minute dupa accident si rata mortalitatii in accidentele rutiere din Romania este in crestere.

In Uniunea Europeana 16 state, printre care se numara Anglia, Germania, Norvegia, Elvetia sau Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii si testarii masurilor de prim ajutor pentru toti cei care doresc sa obtina un permis de conducere.

examen evaluare curs
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005315 (s)