News Flash:

Ce elevi au dreptul la bursă socială

Cât este cuantumul minim al bursei sociale pentru anul școlar 2023-2024

1 Mai 2023
421 Vizualizari | 0 Comentarii

În toată ţara, milioane de elevi pot beneficia de diferite tipuri de burse pe parcursul unui an şcolar. Acestea includ bursele de merit, acordate pentru performanţe academice excelente, dar şi burse sociale, burse tehnologice sau burse de excelenţă.

Bursele sociale sunt acordate în special pentru a-i încuraja pe elevii din medii dezavantajate să continue şcoala şi să evite abandonul şcolar.

Pentru anul şcolar 2023-2024, cuantumul minim al bursei sociale este de 300 de lei pe lună, putând fi majorată doar în cazuri excepţionale. Aceasta este cea mai mică sumă dintre cele menţionate, având în vedere că bursa de merit este de cel puţin 450 de lei pe lună, iar bursa de excelenţă olimpică sau internaţională poate ajunge până la 1.000 de lei pe lună.

Chiar şi aşa, un venit constant de 300 de lei pe lună poate fi de un real ajutor pentru un elev care nu are posibilităţi financiare, dar care îşi doreşte cu ardoare să urmeze cursurile unei şcoli.

Cine poate primi bursa socială pentru elevi

Potrivit autorităților din România, bursa socială este destinată elevilor din medii socio-economice dezavantajate, elevilor cu probleme medicale speciale sau celor care provin din grupuri vulnerabile.

Pentru a obține bursa socială, sunt necesare îndeplinirea unor condiții specifice. De asemenea, elevii care primesc aceste burse beneficiază de "confidențialitatea identității, a datelor personale și a informațiilor referitoare la situația lor de dificultate".

Acte necesare pentru a solicita bursa socială pentru elevi

În cazul elevilor care solicită acordarea bursei sociale, este necesar să completeze un dosar care să conțină diverse documente, în special documente care să ateste situația în baza căreia elevul solicită acordarea bursei.

Documentele necesare includ o cerere tip, copii ale actelor de identitate pentru fiecare membru al familiei, adeverințe care să ateste venitul net lunar pentru fiecare membru al familiei în ultimele 12 luni dinaintea începerii anului școlar, precum și, în cazul în care este necesar, talon de șomaj, talon de pensie alimentară, copie a sentinței de divorț etc.

În cazul elevilor care solicită bursa socială pe motive medicale, trebuie depus la dosar un certificat medical original eliberat de medicul specialist și avizat de medicul de familie sau de medicul de la cabinetul școlar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006930 (s)