News Flash:

DAS Timișoara marchează Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

Pe 25 noiembrie are loc, la Iulius Mall Timișoara, evenimentul „Nu ești singură. Cere ajutor!”

21 Noiembrie 2023
138 Vizualizari | 0 Comentarii

Direcția de Asistență Socială Timișoara organizează în data de 25 noiembrie un eveniment cu scopul de a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Evenimentul, intitulat „Nu ești singură. Cere ajutor!”, va avea loc între orele 12-16, la demisolul Iulius Mall Timișoara, în piațeta Splend’or.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității. Participanții vor primi materiale informative despre violența împotriva femeilor și baloane de culoare portocalie, simbolul luptei împotriva violenței. Pe un ecran, vor fi difuzate mesaje de încurajare pentru victimele violenței, transmise de persoane implicate în campanie. Aceste mesaje încurajează victimele să raporteze comportamentele abuzive către instituțiile care pot oferi ajutor, cum ar fi numerele de urgență, poliția, serviciile publice și private sau membrii ai familiei.

„Cetățenii aflați în trecere vor fi invitați să transmită mesaje de încurajare pentru femeile victime. Mesajele vor fi scrise pe foi de flipchart și sunt expuse pe o perioadă de 4 ore. De asemenea, cetățenii sunt încurajați să nu rămână indiferenți față de fenomenul violenței împotriva femeilor și să ofere sprijin persoanelor implicate în violență, prin îndrumarea acestora către servicii specializate”, au declarat reprezentanții DAS Timișoara.


La acest eveniment, vor fi prezentate serviciile oferite de complexul de servicii specializat în domeniul violenței domestice din cadrul DAS. Polițiștii din Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității vor furniza informații publicului despre modalitățile prin care pot raporta infracțiuni de violență.

„Prin acțiunea noastră ne dorim să transmitem tuturor femeilor care, din păcate, ajung victime ale diverselor forme de violență că trebuie să ceară ajutor, le încurajăm să caute sprijin la oamenii apropiați, dar și la instituțiile în măsură să ofere sprijin. Să nu accepte violența și să raporteze aceste comportamente. Pe de altă parte, ne propunem să sensibilizăm comunitatea și să transmitem că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să spunem NU și să respingem în mod deschis actele de violență. Să oferim sprijin victimelor. Să nu rămânem nepăsători”, au mai spus cei de la DAS.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005774 (s)