News Flash:

Ancheta epidemiologica a DSP la FMF Oradea, dupa ce trei studenti straini au fost depistati cu TBC

27 Octombrie 2016
1905 Vizualizari | 0 Comentarii
amfiteatru
Directia de Sanatate Publica Bihor desfasoara o ancheta epidemiologica la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea, dupa ce in randul studentilor s-au inregistrat trei cazuri de TBC. 
Toti cei trei studenti sunt din strainatate. 
Sefa DSP Bihor, Daniela Rahota, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca cei trei tineri, doi barbati si o femeie, sunt studenti in anul III ai facultatii si ar fi fost depistati in urma cu un an, la un control de rutina. 
'Nu pot sa va dau multe informatii, dar vreau sa calmez studentii de la medicina si cadrele didactice ca situatia este sub control, ancheta epidemiologica este in derulare, fiind coordonati de Institutul National de Sanatate Publica. Unul dintre ei este vindecat, a venit deja de ieri la ore, cu adeverinta de unde s-a tratat, in strainatate. Nu pot sa dau relatii despre nume, tara de origine, toti trei sunt straini, din tari diferite. Unul dintre ei a revenit in tara si a intrat in contact cu unul dintre ceilalti doi, care se afla in tratament acasa', a declarat dr. Rahota. 
Sefa DSP Bihor a mentionat ca toti colegii din an si cadrele didactice care au predat studentilor in limba engleza, precum si prietenii acestora au fost indrumati sa se prezinte la Dispensarul TBC pentru investigatii. De asemenea, s-a facut dezinfectia salilor de clasa si s-au luata toate masurile necesare, a mai mentionat Rahota, care este si cadru didactic la FMF. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006104 (s)