Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 67    0

Directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu, propune regândirea întregului sistem de gestionare al apelor


Directorul general al Aquatim, Ilie Vlaicu, consideră că sistemul de canalizare al apei pluviale ar trebui să fie separat de cel al apei menajere. El susține că din cauza schimbărilor climatice, perioadele de ploi intense alternează cu cele de secetă profundă, iar această situație necesită o regândire a întregului sistem de gestionare al apelor, în special în comunele periurbane.

„Va trebui să gestionăm apele de ploaie separat de apele de canalizare. Autoritățile locale sunt obligate să aibă o gestiune separată a apelor pluviale. De exemplu, comunele periurbane, obligatoriu vor trebui să-și gestioneze apele de ploaie printr-o organizare a primăriilor. În cazul Timișoarei, o să venim cu un program complet, în care, cei care stau la curți să își gestioneze separat apele de ploaie prin niște sisteme convenabile”, precizează Ilie Vlaicu.

În urma furtunilor din ultimele zile, debitul apelor la stația de epurare din Timișoara a crescut de zece ori. Vârful a atins 14.000 de litri de apă pe secundă, ceea ce reprezintă dublul debitului de apă de pe Canalul Bega. Echipa de angajați a stației de epurare a fost nevoită să lucreze fără întrerupere pentru a curăța cantități mari de șervețele umede, cârpe, plastic și nisip. Pe durata acestui episod, Aquatim a mobilizat echipe suplimentare și a pregătit mașini de intervenție pentru a preveni situații de urgență.


 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu