News Flash:

Nu mai sunt bani

CJT are nevoie de 7,5 milioane de lei pentru finalizarea maternității de lângă Spitalul Județean din Timișoara

2 Iunie 2023
252 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru finalizarea noii maternități de lângă Spitalul Județean din Timișoara, construită cu fonduri transfrontaliere, Consiliul Județean Timiș are nevoie de 7,5 milioane de lei. Acestea reprezintă cheltuieli neeligibile care au fost subestimate inițial de către administrație.

Inițial, conducerea Consiliului Județean Timiș intenționa să obțină împrumutul de 7,5 milioane de lei de la Ministerul Finanțelor, însă investiția nu se încadrează în categoria proiectelor pentru care se pot efectua astfel de contractări.

„Sunt niște cheltuieli pe care le-am subestimat față de cele existente pe piață și atunci trebuie ajustate cu realitatea din teren pentru că nu trebuie să ne trezim după aceea că facem o licitație, mai ales că suntem pe ultima sută de metri cu acest proiect și nu vine nicio firmă, niciun participant. Am făcut o sondare a pieței și atunci ne-a reieșit că în ultima vreme s-au scumpit unele echipamente, anumite materiale și trebuie să adaptăm acești indicatori tehnico-economici la noile realități”, a afirmat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Semnarea contractului pentru construirea noii maternități, situată în apropierea Casei Austria, a avut loc în toamna anului 2020, înaintea alegerilor locale. Termenul stabilit pentru finalizarea construcției este 1 septembrie 2023. Investiția totală, inclusiv echipamentele necesare, depășește 13 milioane de euro și este finanțată prin fonduri europene, în cadrul unui proiect România - Ungaria, precum și din bugetul de stat și al Consiliului Județean Timiș.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005061 (s)