News Flash:

Revin lecturile publice marca Biblioteca Județeană Timiș

O nouă ediție ConCentrica va avea loc în data 7 iunie, în Piața Libertății din Timișoara

2 Iunie 2023
264 Vizualizari | 0 Comentarii

La cea de-a opta ediție a ConCentrica, comunitatea va citi din antologia intitulată "Bleu ciel. Timișoara celestă", o colecție retro și pro-spectivă de poezie realizată de Biblioteca Județeană Timiș în 2022.

Evenimentul va avea loc pe 7 iunie, începând cu ora 11:00, în Piața Libertății din Timișoara. Publicul prezent va fi invitat să citească extrase din opera poeților timișoreni care nu mai sunt în viață, iar Biblioteca Județeană Timiș a reeditat sau urmează să reediteze lucrările acestora în ediții complete.

„Spre a puncta simbolic caracterul de happening comunitar al manifestării, ne-am rezumat la menționarea generică a principalului partener: Comunitatea, urmând ca actanții să fie «deconspirați» la fața locului”, au declarat reprezentanții BJT.


ConCentrica este un eveniment organizat de Biblioteca Județeană Timiș "Sorin Titel", cu sprijinul Consiliului Județean Timiș. Prima ediție a avut loc în anul 2016 și a reunit peste 1.000 de participanți, devenind cea mai mare manifestare dedicată unei cărți din istoria orașului, atât în sens literal, cât și metaforic. În cadrul evenimentului, comunitatea parcurge o carte, iar cartea parcurge comunitatea. Reprezentanții fiecărui grup citesc câte un poem, iar până la sfârșitul evenimentului este citit în întregime un volum de poezii.

Lecturile publice organizate de Biblioteca Județeană Timiș sunt concepte unice de evenimente literare în istoria Timișoarei, care au fost preluate și organizate și în alte centre culturale precum Cluj, Craiova, Sibiu, Brașov, Reșița, Lugoj, generând un fenomen deosebit. În anul 2016, juriul Galei "Oamenii Timpului" a punctat că „lecturile publice reunind peste 500 de persoane reprezintă experimente social-literare inedite, nemaifiind organizate până acum nicăieri în lume manifestări de acest gen la o asemenea anvergură.”

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005193 (s)