Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

17 Mai 2024
 56    0

Primaria a semnat contractul cu firma care va elabora documentatia machetei digitale a Timisoarei

primarie

Primaria Timisoara a semnat contractul cu firma care va elabora documentatia pentru macheta digitala a Timisoarei. A fost, de altfel, singura firma interesata de proiect. Documentatia ar trebui sa fie gata in sase luni.
La mijlocul lunii ianuarie, reprezentantii Primariei Timisoara anuntau ca in cadrul licitatiei pentru elaborarea documentatiei machetei digitale „Digital Twin City” a fost depusa o singura oferta.

Evaluarea ofertei s-a incheiat, iar contractul a fost semnat pe 8 martie. Prestatorul, Maxtui & Associates S.R.L, din Bucuresti, si-a asumat ca serviciile de „Consultanta pentru conceptul de management al datelor digitale pentru Macheta Digitala a Timisoarei (Timisoara Digital Twin)” vor fi gata in sase luni.

Primaria Timisoara va oferi pentru serviciile firmei 92.000 de lei fara TVA. Cu TVA, suma ajunge la 109.480 de lei, adica aproximativ 22.000 de euro.

Macheta, descrisa drept „o premiera pentru Romania” presupune inglobarea datelor de la nivelul intregului oras intr-o singura retea, usor de accesat.

Datele vor proveni nu numai din primarie si din institutiile sau societatile comerciale subordonate Consiliului Local Timisoara (ex. Aquatim, STPT, Retim), ci si din partea altor operatori privati sau civici, atata timp cat vor respecta normele de calitate si standardele agreate.

Primaria are deja un portal de date deschise (open data), unde colecteaza si gazduieste baze de date deschise publicului larg. Portalul primariei reprezinta doar un element din conceptul final al machetei „Digital Twin City”.

„Firma castigatoare va realiza un recensamant al datelor digitalizate si care necesita digitalizare in Timisoara, propuneri de standardizare si ordonare pe categorii a acestora si exemple de buna practica din alte orase. Principalele categorii vizate sunt dupa functionalitate (de ex. mobilitate, taxe, urbanism) si dupa acces (date deschise, inchise sau care pot fi achizitionate contra unei taxe)”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.
 

Citeste si...

11 Martie 2022
 327    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu