Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 19 ore
 44    0

Autoritatile au schimbat din nou conditiile de carantina. Raed Arafat: Se elimina lista tarilor cu risc epidemiologic

Raed Arafat

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) s-a intrunit luni, 31 ianuarie, pentru a modifica din nou conditiile privind carantina. A fost scurtata perioada pentru persoanele care nu sunt vaccinate impotriva Covid.
 
 
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat in sedinta de astazi, 31 ianuarie 2022, noi masuri privind carantina.

Astfel, persoanele care sosesc in Romania si nu prezinta certificatul digital al UE privind Covid-19 care sa ateste vaccinarea, trecerea prin boala in ultimele 180 de zile anterioare intrarii in tara sau testarea negativa RT-PCR pentru Covid-19 efectuata cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii/intrarii in Romania vor sta in carantina 5 zile. Exceptie fac:

Persoanele care au luat contact direct cu pacienti Covid-19 pozitivi vor sta in carantina cinci zile. Exceptie fac contactii directi care se afla in perioada de 90 de zile ulterioare izolarii ca urmare a confirmarii pozitive pentru virusul SARS-CoV-2.

Secretarul de Stat Raed Arafat a explicat ca va fi eliminata lista tarilor cu risc epidemiologic.

„Prin masurile adoptate azi, se elimina terminologia de state aflate sub anumita culoare, in functie incidenta. Regula generala va fi: Se instituie carantina pentru 5 zile pentru persoanele care sosesc in Romania si nu prezinta certificat digital – vaccinarea, trecerea prin boala sau testarea. […] Carantina pentru persoanele care au fost contact direct se reduce la 5 zile. Exceptati cei trecuti prin boala, care au maxim 90 de zile de la iesirea din izolare”, a spus Arafat.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu