Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 3 ore
 27    0

Programul "Scoala dupa scoala" se modifica: elevii vor avea zilnic 30 de minute de sport, joc si miscare

clasa scoala
Metodologia pentru programul national "Scoala dupa scoala" urmeaza sa fie finalizata, iar in cele trei ore se vor introduce 30 de minute de educatie fizica, miscare si joc. Doar 200 de scoli au reusit insa sa implementeze acest program, a declarat, miercuri, ministrul Educatiei, Liviul Pop.
"Astazi vom finaliza metodologia pentru 'Scoala dupa scoala'. In Romania, desi acest concept a fost introdus acum cinci ani de zile, in jur de 200 de unitati scolare au reusit sa implementeze programul 'Scoala dupa scoala', sub diverse forme, cu ajutorul asociatiilor de parinti, ONG-urilor, autoritatilor locale si scolii, in unele situatii. Principala modificare va fi pe programul de lucru, daca-l putem numi asa, in sensul in care in cele maximum trei ore pe care copilul poate sa le petreaca in cadrul programului, minimum 30 de minute in fiecare zi va fi sport, joc si miscare, in asa fel incat orice elev care face programul 'Scoala dupa scoala', pe langa cele doua ore de educatie fizica din trunchiul comun, sa aiba minimum doua ore si jumatate, in fiecare saptamana, de joc, miscare si educatie fizica", a declarat minstrul Educatiei, Liviu Pop, in cadrul unei coferinte de presa.
Potrivit ordinului de ministru, care reglementeaza metodologia de desfasurare a programului "Scoala dupa scoala", aparut in 2011, sunt cuprinse activitati cu sprijin specializat (supraveghere si indrumare in efectuarea temelor, recuperare pentru elevii cu dificultati cognitive, emotionale, tulburari de limbaj prin activitati remediale, consiliere, logopedice, activitati de incurajare a lecturii independente etc.), ateliere / activitati tematice si alte activitati de tip recreativ.
Programul se poate organiza modular, pe unitati de timp stabilite la nivelul unitatii de invatamant in functie de grupul tinta si nevoile identificate, prin combinarea pachetelor de activitati orientate spre dezvoltarea competentelor transferabile. Mediafax.ro

Citeste si...

8 August 2017
 1778    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu