News Flash:

Amenzi de peste 86.000 de lei date de DSP Timis in scoli, restaurante si baruri. Neregulile gasite de inspectori

22 Martie 2022
342 Vizualizari | 0 Comentarii
DSP

De la inceputul lunii martie, inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica Timis au luat la verificat unitati de invatamant, baruri, restaurante si unitati sanitare pentru a revizui daca respecta normele sanitare. S-au gasit nereguli si amenzile au fost de peste 86.000 de lei.
 
 
Verificarile au avut loc in perioada 1-18 martie de catre inspectorii Serviciului Control in Sanatate Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Timis. Acestia au efectuat 52 de controale in unitati de invatamant, unitati de alimentatie publica (restaurante, baruri), unitati comerciale (magazine alimentare) si unitati sanitare. Au fost aplicate 27 de sanctiuni: 16 amenzi in valoare totala de 86.600 lei si 11 avertismente.

Conform reprezentantilor DSP Timis, neregulile sanitare au constat in amenajarea mediului in care elevii invata, iar in spatiile Horeca s-au gasit produse expirate sau fara ambalaj original, iar angajatii fie nu erau instruiti, fie nu aveau echipament corespunzator.

„Neregulile gasite in unitati de invatamant si unitati de ingrijire zilnica pentru copii: nerespectarea microclimatului (perne/saltele din material textil depozitate pe podea si utilizarea neconforma a produselor biocide). Au fost gasite biocide cu termen de valabilitate expirat sau lipsa ambalaj original, nepastrarea probelor alimentare de la fiecare masa, in termenul prevazut de lege. In unitatile alimentare: produse cu termen de valabilitate expirat, necompletarea fisei de monitorizare a temperaturii in spatiile frigorifice, lipsa cursuri instruire notiuni igiena, lipsa echipament complet de protectie (halat, boneta)”, transmit reprezentantii DSP Timis.

Astfel de controale au fost realizate si de comisarii CJPC Timis la finalul lunii trecute. Atunci, zece magazine din Timis verificate, toate cu nereguli. Au fost aplicate amenzi in valoare totala de 100.000 de lei si s-a propus si inchidere temporara a unui magazin din Timisoara, pe o durata de cel mult sase luni.

Tot DSP Timis, la finalul lunii februarie, au dispus inchiderea unei gradinite private din Timisoara. Printre neconformitatile gasite atunci s-au regasit: abateri de la normele de igiena, nerespectarea circuitelor functionale si absenta autorizatiilor pe diverse planuri. S-a aplicat si o amenda de 88.000 de lei. Alte doua unitati (o cresa si o gradinita) s-au ales cu amenzi in valoare totala de 80.000 de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004840 (s)