Înainte de sosirea mult așteptatei primăveri, persoanele care locuiesc la casă se pregătesc pentru curățenie în curte. Tot mai mulți aleg să ardă resturile vegetale, deși aceasta este o practică interzisă conform legii.
Conform legislației, cei care aleg să ardă resturi vegetale se expun unor amenzi considerabile, între 7.500 și 15.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice amenda variază între 50.000 și 100.000 de lei. Legea stabilește mai multe reguli pentru cei care doresc să facă curățenie prin arderea vegetației. În primul rând, focul deschis nu este permis în zonele cu pericol de incendiu, lângă locuințe, anexele gospodărești, depozitele de furaje, pe câmpuri și în apropierea pădurilor, precum și în interiorul acestora. Este esențial ca focul să fie supravegheat în permanență și să nu fie lăsat nesupravegheat.
Arderea materialelor de orice fel, a vegetației uscate și a resturilor vegetale în condiții de vânt este strict interzisă conform legii. Distanțele minime de siguranță trebuie respectate, fiind necesară o rezervă de apă în apropierea locului unde se face focul pentru a preveni extinderea acestuia. Este important să se strângă vegetația uscată și resturile vegetale în grămezi controlabile, iar focul trebuie aprins doar în zone sigure pentru a preveni propagarea la pădure sau construcții și pentru a nu afecta rețelele electrice sau alte bunuri materiale combustibile. Suprafața din jurul grămezilor trebuie curățată de vegetație pe o distanță de cel puțin 5 m.
Conform legislației în vigoare, arderea este permisă doar pe timp de zi, iar activitatea trebuie să fie supravegheată permanent. În caz de incendiu, trebuie să se apeleze numărul de urgență 112.
© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1356 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007044 (s)
Comentarii (0)