News Flash:

Atenție!

Astăzi începe alimentarea tichetelor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei

16 Februarie 2024
137 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va începe, începând de vineri, alimentarea tichetelor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei destinate beneficiarilor măsurii "Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024 - 2027".

Conform unui comunicat de presă emis de instituție, încărcarea cardurilor se va desfășura pe tot parcursul săptămânii viitoare, în mod etapizat. Astfel, în prima parte a săptămânii, aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe cardurile lor, iar în cea de-a doua parte a săptămânii, aproximativ un milion de persoane vor intra în posesia sprijinului financiar.

În același timp, vor fi distribuite 90.000 de carduri pentru noii beneficiari eligibili, acestea urmând să fie livrate acestora prin intermediul Poștei Române.

"Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei. Menţionăm faptul că MIPE a decis încărcarea cardurilor pe măsură ce eligibilitatea categoriilor se încheie, pentru ca beneficiarii să primească acest sprijin din partea Guvernului cât mai rapid", se precizează în comunicat.


Reprezentanții MIPE subliniază că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete sub 2.000 de lei vor primi carduri sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei o dată la două luni. În trecut, această asistență a fost destinată persoanelor cu venituri nete sub 1.700 de lei.

Majorarea plafonului a fost propusă de MIPE, iar începând din 2024, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor primi, de două ori pe an, pachete cu alimente.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006985 (s)