News Flash:

Se înăspresc condițiile privind obținerea cetățeniei române

A fost pus în dezbatere un proiect care revizuiește Legea cetățeniei române

7 Februarie 2024
118 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministerul Justiției din România a lansat în dezbatere un proiect de revizuire a Legii cetățeniei române. Potrivit ministrului Justiției, Alina Gorghiu, modificările propuse au ca scop creșterea securității procesului pentru a preveni cazurile de fraudă, prin introducerea unei proceduri clare de verificare a documentelor.

“E un pas absolut necesar pentru ca românii să poată călători în SUA fără vize. SUA vrea un proces securizat, ușor de urmărit pentru obținerea cetățeniei române, dintr-un motiv simplu: cine va dobândi cetățenia română poate călători apoi în SUA”, declară ministrul Justiției.


Sistemul de acordare a cetățeniei se digitalizează, iar noii cetățeni români vor primi un card electronic ce va conține amprentele, fotografia și datele personale ale titularului, înlocuind astfel certificatul de cetățenie pe hârtie. Începând din 2026, aplicanții vor putea urmări online stadiul dosarului lor, similar cu procedura pentru obținerea unui pașaport simplu.

Pentru a deveni cetățean român, se aplică aceleași reguli ca și pentru obținerea unui pașaport, incluzând luarea amprentelor și realizarea unei fotografii. Datele biometrice vor fi colectate temporar și șterse după finalizarea procesului.

Revizuirea legii cetățeniei are ca scop major creșterea siguranței procesului pentru a preveni fraudele, prin implementarea unei proceduri clare de verificare a documentelor. Dosarele privind cetățenia sunt soluționate în ordinea cronologică a depunerii, cu cazuri de prioritizare limitate și justificate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006482 (s)