News Flash:

O altă față pentru ea

30 de echipe de arhitecţi au propus soluţii pentru a transforma Piața Victoriei din Timișoara

10 Octombrie 2023
161 Vizualizari | 0 Comentarii


30 de echipe de arhitecți au prezentat propuneri pentru reamenajarea Pieței Victoriei din Timișoara, în cadrul unui concurs internațional organizat de Ordinul Arhitecților din România și Primăria orașului.

Soluțiile propuse vor fi evaluate în perioada 13-15 octombrie, iar câștigătorul va fi anunțat pe 16 octombrie. Scopul acestui concurs este să transforme Piața Victoriei într-un spațiu public modern, cu un design unitar și amenajări peisagistice de înaltă calitate.

“Am invitat arhitecţi din toată Europa la acest concurs, pentru că este cel mai bun mod prin care să transformăm acest spaţiu într-un centru de oraş european, păstrând caracterul zonei. Săptămâna aceasta, juriul format din experţi independenţi veniţi din patru ţări va stabili câştigătorii”, transmite primarul Dominic Fritz.

Proiectul de reamenajare vizează Piața Victoriei, Piața Huniade, parcarea adiacentă, străzile Alba Iulia și Mărășești (până la linia de tramvai), străzile învecinate Pieței Victoriei, precum și conexiunile cu parcurile Civic, Justiției, Catedralei și Central.

Este important de menționat că Piața Victoriei din Timișoara a fost declarată monument istoric de către Ministerul Culturii în anul 2004.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005876 (s)