News Flash:

Astazi e Blue Monday, cea mai deprimanta zi din an. Cum poti scapa de depresia cauzata de aceasta zi

17 Ianuarie 2022
359 Vizualizari | 0 Comentarii
blue monday

A treia zi de luni din ianuarie este considerată a fi cea mai deprimantă zi a anului, adică ”blue monday” – lunea tristă.

Ideea a fost inspirată de un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente dintr-un an.

Pentru a ajunge la această concluzie, psihologul britanic Cliff Arnal a analizat o combinaţie de factori şi consideră că „depresia colectivă” din a treia zi de luni din an ar fi cauzată de scăderea temperaturilor şi de o reducere a luminozităţii. Acestor factori li se adaugă datoriile acumulate în urma sărbătorilor de sfârşit de an.

Un alt motiv de depresie: vacanţele reprezintă deja doar o amintire îndepărtată, la fel ca hotărârea de a pune în aplicare bunele rezoluţii luate pe 1 ianuarie pentru anul în curs. Nu în ultimul rând, se ia în considerare şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni.

Potrivit Digi24, la origine, „Blue Monday” a facut parte, de fapt, dintr-o campanie publicitara, lansata de o agentie de turism, care promova avantajele calatoriilor programate in luna ianuarie. Tocmai de aceea, aceasta teorie a psihologului a fost contestata, unii acuzand ca opinia publica este influentata  in mod voit, ca sa-si programeze o vacanta in aceasta perioada, pentru a scapa de starea de depresie.

Mai mult, in 2014, o companie de bauturi a contrazis aceasta teorie, anuntand ca „Blue Monday” nu este in cea de-a treia zi de luni a anului, ci in prima zi de luni a anului. Aceasta zi, considera compania, este cea mai deprimanta, intrucat este prima luni la locul de munca in noul an.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005955 (s)