News Flash:

10 semne că vei trăi mult!

5 Aprilie 2018
1624 Vizualizari | 0 Comentarii
semne

Jeanne Louise Calment a fost o persoana care a atins varsta de 100 de ani si l-a intalnit chiar pe Vincent van Gogh. Ei bine, se pare ca ea a vorbit despre prezenta unor semne, care atesta faptul ca o persoana poate avea o viata lunga.

Sa vedem care sunt acestea!

Esti plinut, dar nu bolnav
Persoanele centenare nu trebuie neaparat sa aiba o greutate scazuta pentru a atinge varste inaintate, ci este suficient sa isi pastreze o greutate normala, astfel incat indicele de masa corporala sa se situeze intre 18-24.

Mergi repede
E dovedit stiintific: viteza mersului se afla in stransa legatura cu starea de sanatate. Astfel, in urma unui studiu de amploare desfasurat la Universitatea din Pittsburg pe aproape 35.000 de subiecti, s-a demonstrat ca cei care merg mai repede au mai putine sanse sa se imbolnaveasca si au cu 50% mai putine riscuri sa sufere de un atac de cord. O viteza medie de 3 metri pe secunda este suficienta pentru a-ti da seama ca esti scutit de probleme de sanatate pe viitor, asadar facesi miscare zilnic si evitati sedentarismul.

Esti incapatanat
Emotiile pot influenta sanatatea, care la randul ei influenteaza procesul de imbatranire. Atitudinea optimista, incapatanarea, lipsa stresului si emotiile pozitive echilibreaza nivelurile de cortizol, supranumit si hormonul stresului. Un exces de cortizol poate duce la deteriorarea celulelor cerebrale, favorizand aparitia unor boli specifice batranetii, precum boala Alzheimer sau Parkinson, care scad semnificativ durata si calitatea vietii.

Ai multi prieteni
Implicarea sociala poate juca un rol extrem de important in starea noastra generala de sanatate. Numeroase cercetari au scos la iveala faptul ca izolarea si singuratatea sunt responsabile pentru diverse tulburari psihice care ne pot afecta calitatea vietii, cea mai frecvent intalnita fiind depresia, boala ce loveste peste 121 de milioane de oameni pe glob.

Esti educat
Cu cativa ani in urma, Insitutul din Berlin, responsabil cu Dezvoltarea populatiei sustinea ca persoanele care provinn dintr-o familie educata sau au o educatie aleasa, au tendinta de a trai mai mult si, prin mai mult, ne gandim chiar la 100 de ani plus. Inca un motiv care atesta ca merita sa fim educati.

Esti implicat social
Daca nu stiai, voluntariatul sau ajutorul oferit, fara a astepta ceva in schimb, te pot ajuta sa traiesti mai mult. Deci, daca esti tipul de om, care ajuta neconditionat si fara sa astepte o recompnesa, ai toate sansele sa traiesti mult!

Furi cate un pui de somn
Iti amintesti de articolele noastre in care iti spuneam cat este de important sa dormi putin si ziua? Ei bine, cercetatorii au ajuns la concluzia ca aceasta practica te poate ajuta chiar sa traiesti mai mult si mai sanatos, deoarece prin intermediul somnului ni se refac mult mai repede celulele.

Consumi multe legume
Okinawa, din Japonia este recunoscuta ca fiind insula cu cei mai multi varstnici si cu cea mai mare longevitate. Oamenii de stiinta cred ca secretul consta in consumul mare de legume, zilnic.

Gandesti pozitiv
Indiferent prin cate greutati ai trece, tu ai o gandire pozitiva si esti sigur ca vei avea ceva de invatat sau vei trece cu bine peste toate. Ei bine, oamenii de stiinta, spun despre aceasta gandire ca te poate ajuta sa traiesti chiar si 100 de ani!

Esti femeie
Ne pare rau, barbati! In 2010 erau aproximativ 80.000 de persoane trecute de 100 de ani in Statele Unite, dintre care doar 15% barbati. Nu se cunoaste cu exactitate cauza acestui dezechilibru pe sexe, insa specialistii cred ca riscul scazut al diverselor afectiuni in cazul femeilor poate fi datorat hormonilor sexuali feminini si menstruatiei, ratelor scazute de boli cardiovasculare dar si incidentei mai scazute a numarului de femei care fumeaza, in comparatie cu barbatii.


esti educat gandesti pozitiv esti femeie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006760 (s)