News Flash:

Cat costa carnea de miel in pietele si magazinele din Timisoara si alte mari orase din tara. Ofertele de pe Facebook

5 Aprilie 2018
736 Vizualizari | 0 Comentarii
piata de gros

Un kilogram de miel costa in piete intre 25 si 30 de lei, in timp ce pe Facebook este mai ieftin, 23 de lei, iar in supermaket costa doar 20 lei. Mielul ”in viu” se vinde si mai ieftin, cu aproximativ 13 – 15 lei kilogramul.
Timisoara

Carnea de miel se vinde in pietele din Timisoara cu preturi cuprinse intre 25 si 28 de lei pe kilogram, comerciantii precizand ca preturile sunt un pic mai mari fata de cele de anul trecut.

“Anul trecut, am vandut carnea de miel cu 23 - 25 de lei kilogramul, in acest an cer 25 de lei si vad ca se cumpara, chiar sunt clienti”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ioan Nicoara, care vinde miei in Piata 700, aflata in centrul Timisoarei.
In toate pietele din oras, clientii care negociaza pot cumpara carnea de miel si cu preturi sub 25 de lei kilogramul.

In magazinele din Timisoara, preturile la carnea de miel sunt mai mici, fiind cuprinse intre 20 si 23 de lei pe kilogram.

De asemenea, unii producatori din judetul Timis vand mieii de Paste pe grupuri de pe Facebook si incearca sa atraga clientii precizand ca animalele au fost crescute “sanatos”, iar carnea este “delicioasa”. Preturile sunt cuprinse intre 23 si 26 de lei kilogramul.

In judetul Timis, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a autorizat pentru perioada sarbatorilor pascale doua abatoare industriale in care se sacrifica ovine si 30 de puncte locale de taieri miei.

Cluj

Kilogramul de carne de miel in Cluj-Napoca se vinde preturi intre 25 si 28 de lei, in carcasa, in punctul de sacrificare temporar aprobat in cadrul Centrului Agro Transilvania si in Piata Mihai Viteazu, cea mai mare din municipiu.

Directorul Centrului Agro Transilvania, Marius Sabo, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca spatiul pentru punctul de sacrificare temporara este in suprafata de 24 de mp si este dotat cu toate utilitatile necesare derularii procesului de sacrificare - vanzare a mieilor in conditii optime.

”Centrul Agro Transilvania, in parteneriat cu Asociatia Crescatorilor de Animale Somesana, a deschis un punct autorizat de vanzare si sacrificare a mieilor. Punctul de sacrificare va functiona in perioada 4 – 7 aprilie intre orele 8 – 18. Pretul carnii de miel comercializate in carcasa este de 25 lei/kg. Spatiul este in suprafata de 24 de mp si este dotat cu toate utilitatile necesare derularii procesului de sacrificare - vanzare a mieilor in conditii optime si avizat din punct de vedere legal pentru a desfasura aceasta activitate. Este in permanenta aici si un medic veterinar”, a spus Sabo.

Directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Cluj, Ioan Oleleu, a declarat la randul sau corespondentului MEDIAFAX ca si in Piata Mihai Viteazu din Cluj-Napoca este deschis un spatiu al unei asociatii care a primit aprobare pentru comercializarea carnii de miel.

”La nivelul judetului Cluj au fost autorizate puncte de sacrificare temporara a mieilor in Cluj-Napoca, Turda, Dej, Campia Turzii, Gherla si Huedin iar activitatea efectiva a acestora incepe miercuri”, a spus Oleleu.

In Piata Mihai Viteazu, cea mai mare din Cluj-Napoca, pretul unui kilogram de carne de miel in carcasa este de 28 de lei.

Gorj

Kilogramul de carne de miel in Piata Litovoi, din municipiul Targu-Jiu, se vinde la preturi cuprinse intre 25 si 30 de lei, in carcasa, in punctul de sacrificare temporar autorizat de inspectorii sanitar-veterinari.

Gorjenii au la dispozitie trei spatii pentru sacrificarea mieilor, in Piata Litovoi din municipiul Targu-Jiu, la Motru si Novaci. Pretul unui kilogram de carne variaza intre 25 si 30 de lei, fata de anul trecut cand preturile erau cuprinse intre 20 si 22 de lei, in timp ce ciobanii vand mieii „in viu”cu 13 lei kilogramul.

”Sacrificarea mieilor se face in trei spatii amenajate temporar, ca urmare a solicitarii primariilor, Locurile special amenajate temporar de sacrificare a mieilor vor fi supravegheate permanent de catre medicii veterinari pe toata durata functionarii acestora. Spatiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor sunt situate in zone in care nu au fost impuse restrictii din motive de sanatate a animalelor, respectiv Targu-Jiu, zona Litovoi, Motru si Novaci. Activitatea de sacrificare a mieilor in spatii amenajate temporar va fi permisa strict in perioada 2-7 aprilie 2018 inclusiv, intre orele 07.00 – 17.00. In Piata Litovoi, din municipiul Targu-Jiu, pretul unui kilogram de carne de miel variaza intre 25 si 30 de lei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicolae Calescu, directorul DSVSA Gorj.

La supermarketurile din Targu-Jiu, preturile pentru un kilogram de carne de miel pornesc de la 20 lei.

Anul trecut, de Paste, au fost sacrificati aproximativ patru mii de miei in targurile autorizate in judetul Gorj, cei mai multi, 3.700, in Piata Litovoi din Targu-Jiu.

Constanta

Constantenii platesc pentru carnea de miel, in aceste zile, cel putin 23 de lei/ kilogram, un pret similar celui din ultimii trei ani.

Astfel, cei care doresc sa cumpere carne de miel din una dintre pietele din municipiul Constanta, direct de la producatori, platesc pentru un kilogram de miel intre 23 si 25 de lei pentru un kilogram.

De asemenea, mieii pot fi cumparati si „in viu”, in aceasta situatie pretul fiind, in medie, cu 10 lei mai mic. Pentru aceasta insa, constantenii trebuie sa mearga in localitatile invecinate, deoarece punctul de sacrificare temporara, din Piata Pescarus, a fost desfiintat.

In aceasta situatie, specialistii DSVSA si cei de la Protectia Consumatorilor au atras atentia ca mieii sau carnea de miel sa fie achizitionate numai din locuri amenajate si autorizate.

„Verificati, prin apreciere directa, proprietatile organoleptice ale produselor, a semnelor organoleptice de alterare, modificari ale aspectului, culorii, consistentei, prezenta corpurilor straine etc. Carnea de miel trebuie sa prezinte la suprafata o pelicula uscata, de culoare roz pana la rosie, sa fie ferma si elastica, atat la suprafata cat si in sectiune, ia mirosul trebuie sa fie caracteristic de produs proaspat. Ca o masura de prevedere suplimentara este bine sa observati la mielul cumparat copita si dentitia specifice erbivorelor - la dentitie se va urmari in special lipsa caninilor”, au transmis reprezentantii OPC.

La supermarket, kilogramul de carne de miel este comercializat la preturi ceva mai mari, putand ajunge, in aceste zile, si la 30 de lei.

Oamenii se asteapta insa, cu cat se apropie Pastele, ca preturile sa scada, pentru ca oferta este destul de generoasa.

Iasi

Kilogramul de carne de miel se vinde in pietele din Iasi cu 25 de lei, cu cinci lei mai scump decat maximul anului trecut.

Crescatorii de animale sustin ca si acest pret este destul de scazut, deoarece au avut cheltuieli mult mai mari fata de anii precedenti, generate de iarna grea si de pretul ridicat al furajelor.

„Din pacate, mieii sunt mici acum, deoarece Pastele a picat in 2018 mai devreme. Pe de alta parte, cei mai multi dintre producatori prefera sa-i vanda la export, in a doua parte a lunii mai, deoarece este o afacere mai rentabila“, a spus un crescator de animale.

Carnea de miel poate fi gasita in Piata Nicolina si in Alexandru cel Bun, dar si in supermarketurile din Iasi sau in magazinele de profil, respectiv in carmangerii. Astfel, preturile variaza, dar diferentele sunt mici, de doar cativa lei.


timisoara cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2898 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014453 (s)