News Flash:

O noua editie a Festivalului Dramaturgiei Romanesti, la Teatrul National Timisoara

4 Aprilie 2018
987 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Dramaturgiei Romanesti

Teatrul National Timisoara (TNTm) pregateste cea de-a XXIII-a editie a Festivalului European al Spectacolului - Festivalul Dramaturgiei Romanesti (FEST-FDR) care se va desfasura in perioada 5 - 13 mai, sub semnul schimbarii "Involutie - Revolutie - Evolutie". 

"Sunt cuvinte care marcheaza felul in care societatea si implicit teatrul modeleaza realitatea si construiesc viitorul si sub semnul lor se organizeaza noua editie a Festivalului European al Spectacolului - Festivalul Dramaturgiei Romanesti, cel mai important festival dedicat dramaturgiei si teatrului romanesc in context european. Editia din acest an sta sub semnul schimbarii, Involutie - Revolutie - Evolutie", se arata intr-un comunicat al TNTm transmis, miercuri, AGERPRES. 

Ca in fiecare an, Sectiunea FDR propune o panorama a spectacolului pe text de teatru romanesc, o provocare adresata tuturor creatorilor de teatru si o inventariere a celor mai semnificative spectacole pe texte romanesti, inclusiv scenarii pentru teatru, realizate in ultimul an. 

Selectionerul Oana Bors a inventariat numeroasele propuneri primite din partea teatrelor si companiilor care au participat la selectie, pentru FDR, retinand titluri care reflecta atat interesul tot mai crescut al teatrelor si al publicului pentru noua dramaturgie romaneasca, cat si consolidarea generatiei anilor 2000 a dramaturgilor romani Mihaela Michailov, Peca Stefan, Csaba Szekely si altii, precum si aparitia uneia noi, Alex Tocilescu, George Stefan sau Alexandru Popa. 

Sectiunea FEST, cu componenta Outdoor (spectacole in aer liber), reuneste o serie de spectacole romanesti si internationale in formule artistice inovatoare, racordand festivalul la dinamica teatrala internationala, iar prin spectacolele in aer liber ofera valente artistice unor spatii publice din Timisoara. 

"Modulul FEST al FEST-FDR2018 este unul extrem de provocator, abordand diversitatea teatrala in toate formele ei. Astfel, Teatrul National aduce pentru prima data in Timisoara un spectacol al unuia dintre cele mai recunoscute teatre din Europa, celebrul "Schaubuhne" din Berlin, dar si un spectacol semnat de un mare nume al regiei europene contemporane, Luk Perceval sau unul dintre marile texte ale dramaturgiei universale, "Regele moare", de Eugene Ionesco", mentioneaza comunicatul.AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004506 (s)